U ZAPADNOJ ŠVICARSKOJ

U Nestleovoj tvornici zaposlenici pronašli 500 kilograma kokaina

06.05.2022 u 09:55

Bionic
Reading

Više od 500 kilograma kokaina, čija je vrijednost procijenjena na više od 50 milijuna eura, pronađeno je s vrećicama kave namijenjenim Nestleovoj tvornici Nespresso u Romontu, u zapadnoj Švicarskoj, izvijestila je švicarska policija

Priopćili su da je Nespresso prije tri dana obavijestio policiju kako su njihovi djelatnici pronašli nepoznatu bijelu tvar dok su istovarali vrećice kave u zrnu koje su upravo stigle iz Brazila.

Analiza je pokazala da je riječ o kokainu, a policija je dodatnom pretragom pronašla više droge u pet transportnih kontejnera. Kako BBC javlja, zaplijenjeni kokain bio je 80 posto čist i procijenjene vrijednosti od gotovo 50 milijuna eura.

'To je definitivno velika zapljena za kanton Fribourg, može se reći izvanredan ulov', rekao je Marc Andrey, šef sigurnosti za regiju te napomenuo da je kokain vjerojatno bio namijenjen europskom tržištu.

'Predmetna tvar nije došla u kontakt s našim proizvodima ili proizvodnom opremom. Potrošače želimo uvjeriti da su naši proizvodi sigurni za konzumiranje', navodi Nespresso u priopćenju, bez detalja zbog policijske istrage u tijeku.