dobre vijesti

Turistički djelatnici optimistični: Godina pred nama je godina u kojoj će se turizam u potpunosti vratiti

31.12.2021 u 21:54

Bionic
Reading

Novu godinu u Hrvatskoj dočekat će oko 37.000 turista, gotovo četiri puta više nego prošle godine. Najviše njih, kao i do sada je u Istri i na Kvarneru

Kad podvučemo crtu pod 2021. godinu, turističke su brojke puno bolje nego što smo očekivali. "Iako smo izgubili predsezonu, špica je odrađena iznad svih očekivanja, a kako se danas pohvalila ministrica turizma Nikolina Brnjac, sa 6,8 milijardi eura prihoda od stranih turista ovo je dosad najuspješnije turističko ljeto u Hrvatskoj", izvijestila je reporterka Nove TV, koja je više o tome pitala Borisa Žgombu, predsjednika udruženja putničkih agencija pri HGK.

Žgomba kaže da ih raduje evidentan uspjeh ove turističke godine te je uputio čestitke turističkim djelatnicima.

Na pitanje jesu li ovi rezultati bili za očekivati Žgomba odgovara potvrdno i dodaje: "Nakon svih ovih brojeva gostiju koje smo imali naravno da je bilo za očekivati i dobar financijski rezultat", kaže.

Je li trebalo malo olabaviti mjere u Istri, zanimalo je reporterku, a Žgomba kaže kako istarski stožer donosi dobre odluke.

Pandemija je promijenila turizam, u što sada ulagati? Što turisti traže, pitala je reporterka.

"Skoro smo dvije godine u pandemiji, prošli smo prvu fazu, prvu godinu gdje su se tražili izolirani objekti, kuće za odmor, marine, charteri, itd. 2021. je donijela jedan povratak turizma u punom obimu. Gosti su dolazili u hotele i sve ostale oblike smještaja. Godina pred nama je godina u kojoj će se turizam u potpunosti vratiti", rekao je i dodao kako se očekuju rezultati kao i 2019. godine.