tržište kapitala

Trgovanje na burzi bez jasnog sentimenta, likvidnost dodatno oslabila

Burza - ilustracija

Burza - ilustracija

Izvor: Profimedia / Autor: Rawpixel / Alamy / Alamy / Profimedia

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi u četvrtak se odvijalo bez jasnog sentimenta, indeksi su zaključi na suprotnim stranama s malim promjenama, a ionako skromna likvidnost je dodatno oslabila.

Indeks CROBEX je kraj dana dočekao na 1.845,4 bodova, što predstavlja rast od 0,1 posto, dok je njegova uža inačica, indeks CROBEX10 oslabio 0,1 posto. Od sektorskih indeksa u zelenom je zaključio jedino indeks prehrambenog sektora, koji je ojačao 1,4 posto, dok je gubitnike predvodio indeks građevinskog sektora, s padom od 1,6 posto.

Ukupna dionička likvidnost je oslabila na nešto ispod 4 milijuna kuna, pri čemu niti jedno izdanje nije prikupilo milijunski promet. Najviše se trgovalo dionicama Podravke, koje su na prometu od 786 tisuća kuna ojačale 0,4 posto, a slijede ih povlaštene dionice Adrisa, s prometom od 421 tisuće kuna i padom cijene od 1,2 posto.

Titulu dobitnika dana od aktivnijih izdanja je ponijela dionica Jadroagenta, čija je cijena porasla 7,6 posto, a dobar dan su imale i dionice Kraša te Atlantic Grupe, koje su ojačale redom 2,4 posto i 1,5 posto.

S druge strane, dionica Brodogradilišta Viktor Lenac je potonula 10,5 posto, čime je izbrisala dobitak od dana prije, a slijede je dionice Ingre i Čakovečkih mlinova s padom cijena od 3,1 posto i 2 posto.

Dobitnik dana Luka Ploče +11,40% 430,00

Gubitnik dana Brodogradilište Viktor Lenac -10,48% 11,10

CROBEX +0,07% 1.845,41

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!