dobri rezultati

Trećina prihoda Istragrafike dolazi iz izvoza

07.12.2017 u 14:21

Bionic
Reading

Istragrafika, vodeći hrvatski proizvođač i izvoznik kaširane i kartonske ambalaže, koja posluje u sklopu British American Tobaccoa, u 2017. godini nastavlja bilježiti pozitivan poslovni trend i rast prometa. Rast je ostvaren prvenstveno na povećanju izvoznih poslova, a ove godine izvoz će dosegnuti 35 posto ukupnih prihoda tvrtke. U sljedećoj godini planiraju i dodatna zapošljavanja u tvornici u Kanfanaru.

Istragrafika svoje proizvode plasira u desetak europskih zemalja, među kojima su najznačajnije Švicarska, Italija, Mađarska, Austrija, Slovenija, Srbija i BiH. Nedavno je tvrtka uspješno auditirana na prestižan BRC sustav, koji se odnosi na upravljanje sigurnošću ambalažnog proizvoda koji dolazi u direktan i indirektan kontakt s prehrambenim proizvodima.

Uspješno poslovanje u grafičkoj industriji prepoznato je i u struci pa je Enis Kancelir, direktor Istragrafike proglašen najboljim domaćim menadžerom u kategoriji srednjih trgovačkih društava u izboru Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika (CROMA).  

'U Istragrafici uvijek smo orjentirani na nove tehnologije i iskorake u proizvodnji. To nam je omogućilo da i u zemlji i u inozemstvu budemo prepoznati kao pouzdan partner u proizvodnji visokokvalitetne ambalaže. Istragrafika ima danas stabilnu poziciju na tržištu koja nam omogućuje nova ulaganja i sigurno poslovanje. Za takvu poziciju potrebne su godine napornog rada i truda i ona je rezultat rada svih naših 150 zaposlenika. Ponosan sam što je moj osobni i uspjeh čitavog tima prepoznalo i udruženje CROMA', izjavio je Enis Kancelir, direktor Istragrafike.

Istragrafika je jedan od rijetkih regionalnih proizvođača ambalaže koji u svojoj proizvodnji ima strojeve za najveće formate, kao linije za nanos efektnih reljefnih lakova. Među prvim tvrtkama u hrvatskoj grafičkoj industriji uveli su SAP ERP sustav, norme ISO 9001 i ISO 14001, kao i HACCP i FSC sustav te, kao posljednji, BERC standard.

  • +4
Odabir poduzetnika godine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo