HUP DALMACIJE

Tražimo od državne administracije poštivanje rokova!

  • Autor: Leo NIkolić
  • Zadnja izmjena 04.02.2011 17:18
  • Objavljeno 04.02.2011 u 14:24
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Hrvatska udruga poslodavaca Podružnica Dalmacije je uputila odlučan zahtjev na adresu državne administracije da se pridržava zakonskih rokova

Na konferenciji za novinare Hrvoje Marušić i Mira Hajdić podsjetili na veliki problem da mnogi poduzetnički projekti stoje godinama zbog čekanja raznih administrativnih dozvola. 'Nema gospodarskog oporavka dok nadležni uredi na svim gradskim, županijskim i državnim razinama ne počnu izdavati različite dokumente u zakonom predviđenom roku', izjavio je Marušić.

'Hrvatska je već godinama ozloglašena kao zemlja nesigurnog investiranja, ne poštuju se zakonski rokovi i procedura i to otvara prostor za rane oblike korupcije i nezakonite radnje. Primjere bismo mogli sada nabrajati unedogled', dodala je Mira Hajdin te naglasila da investicijski projekti ne mogu godinama čekati postupak upisa nekretnine, izdavanje različitih suglasnosti i dozvola i kapital zbog takvih prepreka vrlo brzo odlazi u druge zemlje.

'Mi poduzetnici tražimo uvjete da možemo poslovati, državna administracija je najlošija karika u lancu i očekujemo da je iskaže volja, jednom treba početi. Vrijeme je administracija preuzme odgovornost i počne raditi po zakonu i poštuje rokove', zaključio je predsjednik izvršnog odbora HUP-a Dalmacije Hrvoje Marušić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi