'bilo mu je teško...'

Linić razočaran ostavkom Ramljaka, napao oporbu da minira rješenje Agrokora

21.02.2018 u 12:24

Bionic
Reading

Slavko Linić, nekadašnji SDP-ov ministar financija i otac predstečajnih nagodbi, koji je u medijima redovito hvalio donošenje i provođenje lex Agrokora, razočaran je ostavkom Ante Ramljaka. Njome se, kaže nam Linić, ugrožava donošenje nagodbe radi prikupljanja sitnih političkih poena

'Još je malo vremena ostalo za nagodbu. Ovakvim događajima nagodba se ugrožava i ostaje vrlo malo vremena da netko novi kvalitetno napravi posao. U ovom trenu tragedija je to da je opozicija svoje bitke za osporavanje rezultata posebnog postupka vođenja Agrokora stavila ispred postizanja nagodbe', rekao nam je Linić. 

'To stranke ne bi trebale raditi. Postupak je trebalo završiti jer tko god sad dođe, neće imati vremena za kvalitetnu pripremu u potpuno novoj sredini i s novim ljudima', kaže Linić. 

Kaže kako je Ramljaku bilo vrlo teško raditi zbog stalnih napada raznih političkih stranaka, koje su tako rušile politički rejting premijera Andreja Plenkovića. 

'Rezultati nagodbe se ugrožavaju. Strankama je bilo bitno umanjiti Plenkovićeve rezultate i stvoriti bezizlaznu situaciju za Ramljaka, situaciju u kojoj se više nije moglo raditi, a sad više nitko neće razmišljati o tome je li Ramljak isplaćivao pravične naknade', zaključuje Linić. 

Slavko Linić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL