SMOKVICA VELA

Todorićev otok vraća se pod državne skute: Jednostavno, ne mogu više!

22.09.2017 u 19:42

Bionic
Reading

Otok Smokvica Vela, koji je Ministarstvo obrane još 1995. godine dalo na upravljanje Općini Primošten, a ona ga na idućih 30 godina ustupila poduzeću Grafoplast, danas će mirnim putem biti vraćen državi, potvrdio je vlasnik tog poduzeća Ante Lušić portalu Šibenik.in. Lušić je 2006. prodao prava na korištenje otoka Ivici Todoriću. Kada je počela kriza u Agrokoru, Todorić je Grafoplast ponovo prodao Lušiću

'Tijekom dana dostavit ćemo šibenskom Županijskom državnom odvjetništvu i Općinskom sudu dokumentaciju o vraćanju u mirni posjed otoka i tako nekoliko dana prije deložacije, najavljene za 27. rujna, vratiti Smokvicu državi', izjavio je Lušić.

S otoka je preselio osobne stvari, dio namještaja i opreme koja je dopremana u protekla dva desetljeća, a u dokumentaciji koju danas predaje šibenskom pravosuđu popisano je sve što ostavlja na otoku, na kojem se nalazi i nekretnina upisana na njegovo ime, vila koju je 2014. legaliziralo Ministarstvo graditeljstva, rekao je za Šibenik.in.     

'Odlučio sam obaviti to džentlmenski, predati posjed državi bez incidenata i događanja naroda, mirno i prije zadanog roka i s današnjim danom za mene ova priča završava. Jednostavno, više ne mogu! Neka se moji odvjetnici dalje bave tom pričom', kaže Lušić te smatra da je i sam oštećen u toj nevjerojatnoj pogodbi s državom, koja je cijeli jedan jadranski otok bez naknade predala na 30-godišnje korištenje privatniku.

Tvrdio da je tijekom godina na Smokvici uložio milijune, a zbog dugogodišnjeg spora s državom nije otokom mogao normalno upravljati.

'Ostavljam im uređeni otok sa strujom i vodom, svim priključcima i nekretninama u kojima još ima namještaja i praktički sve je nedirnuto. Eto sada sve to pravnoj državi pa neka upravlja', poručuje gazda Grafoplasta.

Ivica Todorić kod frizera Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Krišto / CROPIX