Dalić o Agrokoru

Ovaj mjesec će se znati koliko je duga natukao Ivica Todorić

20.09.2017 u 10:26

Bionic
Reading

Gošća emisije 'A sada Vlada' Hrvatskog radija bila je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić. Prokomentirala je stanje u Agrokoru i najavila kako se ovaj mjesec mogu očekivati revidirana financijska izvješća najvećeg domaćeg koncerna koji se našao pod državnom upravom

Nalazi revizije trebali bi se objaviti krajem mjeseca te će se tada znati koliki je ukupan dug Agrokora.

'Očekujem da će se objaviti i definitivan popis tražbina', kazala je Dalić.

Komentirajući napise da se stvara koncern koji će preuzeti posrnule Agrokorove tvrtke, rekla je da kako nema nikakvih detalja o tom poslu, niti ih treba imati.

'Ako su takve vijesti točne, ako hrvatski poduzetnici razmišljaju o eventualnim poslovnim mogućnostima koje će proizići iz nagodbe, ja to smatram dobrim vijestima', rekla je Dalić.

Izvanredna uprava, kaže Dalić, radi na pripremi podloge za nagodbu. Kada je vjerovnici usvoje i odluče kako će strukturirati buduće vlasništvo, moguće je da dođe do prodaje dijelova Agrokora.

'Nadam se da će takvih inicijativa biti još više. U cijelom procesu izvanredne uprave zaposlenost je sačuvana. Moguće je biti u procesu restrukturiranja, a da to ne trpe zaposlenici i poslovanje. Očekujem dogovor i nagodbu o tome kako će se taj ogroman dug razriješiti', rekla je potpredsjednica Vlade.

  • +7
Predstavljanje Ante Ramljaka u Vladi u travnju ove godine Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL