NAKON 62 GODINE RADA

TLOS zbog dugova otišao u stečaj

radnici, štrajk, prosvjed, tlos

radnici, štrajk, prosvjed, tlos

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Čak 39,1 milijun kuna duga zagrebačke Tvornice laboratorijske opreme i stakla (TLOS) evidentirao je privremeni stečajni upravitelj, a njegovo izvješće bilo je dovoljno da Trgovački sud u Zagrebu otvori stečajni postupak, piše Poslovni dnevnik

Istodobno predstavnici TLOS-a obećavaju da će svi dugovi biti podmireni već idućeg mjeseca jer namjeravaju prodati vrijednu nekretninu tvrtke na atraktivnoj lokaciji u Radničkoj cesti. Navodno su dogovorili cijenu koja ne samo da će pokriti obveze koje imaju po poslovnom računu u Partner banci nego i ostale obveze po nekim do sada nedospjelim jamstvima koje se penju na gotovo 60 milijuna kuna.

Tvrtku su u stečaj odveli radnici nakon što je njih 80 podnijelo prijedlog za otvaranje stečaja. U izvješću osim spomenutih obveza stoji i da TLOS ima zastarjele tehnološke pogone, da je izgubio dobar dio tržišta te da se ne može nositi s kreditima niti isplatiti plaće radnicima koji ih nisu dobili još od lipnja prošle godine, piše Poslovni dnevnik.

Zaključeno je i da su nekretnine TLOS-a opterećene hipotekama, a da je pokretna imovina rasprodana još u listopadu i studenome, što je odrađeno cesijom i raznim kompenzacijama, i to u vrijeme kada je tvrtki bio blokiran račun. Stoga je prijevremeni stečajni upravitelj naveo da TLOS nema uvjeta za nastavak poslovanja i predložio otvaranje stečaja, a njegovo je mišljenje uvažio Trgovački sud.

U ponedjeljak je TLOS-ov odvjetnik zatražio da se odgodi otvaranje stečaja, obećavajući da će radnici već u veljači dobiti sve zaostale plaće, čim se zaključi ugovor o prodaji vrijedne nekretnine, piše Poslovni dnevnik.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!