Beer52

The Garden Brewery je najbolja pivovara u Europskoj Uniji drugu godinu zaredom

27.11.2020 u 16:45

Bionic
Reading

The Garden Brewery je najbolja EU pivovara drugu godinu zaredom po izboru Beer52 najvećeg pivskog kluba na svijetu, a unatoč pandemiji raste proizvodnja i izvoz, te ima novi izgled

Više od 200 tisuća ljubitelja piva izglasali su zagrebačku The Garden Brewery za najbolju u Europskoj Uniji drugi put zaredom po glasovima Beer 52, najvećeg pivskog kluba na svijetu. I ove godine zlato za najbolju EU pivovaru odlazi na zagrebački Žitnjak, a ovoga puta je o tome odlučilo 2,2 milijuna glasova i ocjena.

Uz glavnu nagradu, The Garden Brewery je osvojila i nagradu za najbolje pivo niskog postotka alkohola, a Gardenova Micro IPA izglasana je za najbolju u toj kategoriji koja je iznimno važna jer promovira piva koja nisu prejaka.

“Iznimno pitka, sofisticirana i često iznenađujuća piva pokazuju da Garden u svom pristupu pokazuje brojne trendove u europskom pivarstvu. Stalno nas impresionira njihova kvaliteta i inovativnost, a recenzije članova to samo potvrđuju. Uz osvajanje zlata za najbolju EU pivovaru, izdvajamo i nagradu za njihovu Micro IPA koja je sjajan tehnički primjer spravljanja piva”, poručuju iz Beer52, najvećeg pivskog kluba na svijetu.

Beer 52 je osnovan 2013. godine i najpopularniji je pivski klub na svijetu iz UK-a čijih 200 tisuća korisnika svaki mjesec na svoj kućni prag dobiva paket craft piva. Godišnja nagrada je po brojevima glasova od prošle godine narasla četiri puta, čime je ponovno osvajanje nagrade za najbolju EU pivovaru još značajnije.

Nagrade su dodijeljene u 17 kategorija, a The Garden Brewery je odnijela titulu najbolje u EU, što je glavna nagrada, te je odabrana između više od 10 000 europskih pivovara zahvaljujući svojoj konzistentnosti, kvaliteti, neprestanoj inovaciji.

The Garden Brewery od samih početaka širi priču o hrvatskoj craft pivovari po cijelom svijetu, a na popis zemalja u koje izvoze dodaju Kinu, čime otvaraju tržište prema Aziji. Ekspanzija pivovare kreće i na Maleziju, Tajland, Japan i Ujedinjene Arapske Emirate. Uz uspješne izvoze u UK, Francusku, Njemačku, Dansku, Belgiju, Nizozemsku, Norvešku, Poljaku, Španjolsku, Portugal, Luksemburg, pa sve do Australije i Novog Zelanda, tu se se našle Etonija, kao i Makedonija i Bugarska.

Nova vremena su donijela i novo ruho limenki i vizualni identitet koji ističe sve ono što čini Garden puno boljim, kao i cijelu Hrvatsku, a to je voda i sunce. Svaka limenka će bojama i oblicima pokazivati stilove piva, a svaka etiketa je ručno ukrašena vodenim bojama, čime je svaka limenka jedinstvena.

Pivovara koja je u izazovnim vremenima zabilježila veliki rast online prodaje diljem Europe, širenje izvoza i udvostručenje proizvodnih kapaciteta zbog velike potražnje, uvela je i nove veličine limenki. Kao prva pivovara u regiji koja pakira svoje pivo u limenke, jer se lakše prevoze, mogu se reciklirati i bolje čuvaju aromu, nova specijalna izdanja piva iz The Garden Brewery izlaze u pakiraju od 440 ml.

Unatoč pandemiji, kao i odgađanju glazbenih festivala i raznih događaja, The Garden Brewery bilježi povećanje rasta iz proizvodnje, te surađuje sa supermarketima na uvođenju novih stilova u ponude, a trenutni period koristi i za inovacije u pivima koje nude kafićima, restoranima i hotelima.

Uz osnovne stilove piva, Pale Ale, Pilsner, Stout i IPA, The Garden Brewery nastavlja inovirati i kuhati nova piva poput sočnih Florida Weisse Soura, do zimskih Imperial Stout stilova, poput Toffee & Hazelnut and Vanilla & Chocolate. Tu su i šočna Hazy IPA, klasični Sour stilovi poput Rhubarb & Strawberry Sour ili Cherry & Plum Sour. Garden surađuje i s nekima od najzanimljivijih europskih pivovara s kojima radi specijalna izdanja piva, od kojih su najnovije one s pivovarama  Stu Mostow iz Poljske  i Totenhopfen iz Luksemburga.

U samo četiri godine postojanja The Garden Brewery proizvela je više od 120 pivskih stilova, a na popisu proizvedenih piva našao se i nagrađivani Vanilla & Chocolate Porter, cijeli raspon Sour piva, eksperimentalna piva poput serije Milkshake IPA kao i inovativna piva s niskim udjelom alkohola.