POSAO S FALKENSTEINEROM

Tehnobeton gradi hotel u Novom Beogradu

  • Autor: Ivica Kruhoberec
  • Zadnja izmjena 09.02.2011 16:24
  • Objavljeno 09.02.2011 u 16:24
zagorje tehnobeton novi beograd

zagorje tehnobeton novi beograd

Izvor: Promo fotografije / Autor: Zagorje Tehnobeton

Zagorje – Tehnobeton, odnosno tvrtka kćer Tehnobeton 2009 gradit će hotelsko-poslovni kompleks u Novom Beogradu, što je već treći projekt varaždinskih graditelja u Srbiji, čija se ukupna vrijednost kreće oko 45 milijuna eura

Pad prihoda u 2010.

Nakon što je 2009. godine Zagorje - Tehnobeton imalo rast zahvaljujući kojem je ostvarilo rekordan prihod od 1,24 milijarde kuna, po čemu se izdvojilo od ostalih hrvatskih tvrtki u grupaciji koje su uglavnom imale pad u odnosu na 2008, varaždinski graditelji lani bilježe pad prihoda, što se nije moglo izbjeći s obzirom na to da se kriza u nas produbila.

'Neće to biti dramatičan pad, jer će prihod prijeći 1,1 milijardu kuna, što je prihvatljivo s obzirom na krizne okolnosti poslovanja. Struktura prihoda nam je nešto drukčija. Više ima manjih projekata, što znači da smo se morali dodatno potruditi da bismo ostvarili prihod. No zadovoljni smo ostvarenim, tim više što ćemo imati i očekivanu dobit i druge pokazatelje', kazao je Bunić.

U Mladenovcu je Tehnobeton 2009 glavni izvođač radova na izgradnji trgovačkog centra od desetak tisuća kvadrata koji je pred dovršetkom, dok u Kragujevcu gradi poslovno-prodajni centar od 70 tisuća kvadrata za tvrtku Plaza Centers. Uz to, uskoro kreće i s gradnjom hotelsko-poslovnog kompleksa u Novom Beogradu, čiji je investitor Alba Invest, društvo koje su osnovali Falkensteiner Group i BOP. Objekt bruto površine od oko 26 tisuća četvorna metra podijeljen je u dvije zasebne cjeline, hotel i poslovni toranj, koje spajaju dvije podzemne garaže. Hotelski dio kompleksa imat će osam katova sa 185 soba te svim ostalim sadržajima potrebnim za kategoriju četiri zvjezdice. Toranj, odnosno uredski dio kompleksa imat će uz prizemlje i 11 katova. Vrijednost građevinskih radova kreće se oko 16,5 milijuna eura.

'Beogradski projekt za nas je posebno značajan jer se radi o nastavku suradnje s Falkensteinerom, za koji smo gradili u Punti Skali. Tim, kao i drugim projektima u regiji, nastojat ćemo nadoknaditi krizom izazvan manjak projekata na hrvatskom tržištu koji je evidentan', ističe Miroslav Bunić, generalni direktor Zagorje – Tehnobetona.

Bunić kaže da Zagorje - Tehnobeton nije moglo čekati na udruživanje domaćih građevinara, već se odlučilo na samostalan izlazak na strana tržišta, počevši od manjih prema većim projektima, i to u regiji gdje očekuje bolje snalaženje nego na udaljenijim tržištima.

'U sektoru koji proživljava veliku krizu bitno je očuvati dosad postignuto, zbog čega je nužno prihvatiti nove izazove. Ovaj projekt u Novom Beogradu upravo je na tragu takve politike. U početku to sigurno neće dati velike financijske rezultate, ali dugoročno sigurno hoće. No za to je nužno odmah se dobro pozicionirati na tržištima kao što je srbijansko, jer su to sredine koje su sada u stanju u kakvom je 2002. ili 2003. godine bila Hrvatska. Projekte koje smo uspješno izveli na domaćem tržištu sada ćemo nastojati preslikati na tržište regije i nadam se da ćemo uspjeti u tome', rekao je Bunić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi