Poliklinika Svjetlost

Svjetski lider u farmaceutskoj industriji uručio veliko priznanje Nikici Gabriću

15.04.2022 u 13:00

Bionic
Reading

Svjetski lider u farmaceutskoj industriji, vodeća svjetska kompanija u području oftalmologije Johnson & Johnson Vision, na čelu s gospodinom Thomasom Müllnerom koji je osobno prof. dr. sc. Nikici Gabriću uručio priznanje za ugrađenih preko 2500 Synergy multifokalnih intraokularnih leća

Profesor Gabrić je prvi oftalmolog u Europi, Bliskom Istoku i Africi kojem je ovo uspjelo. Dugogodišnja odlična suradnja J&J Visiona i Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost potvrđena je više puta kroz razvoj uređaja i različite studije. Iz tog razloga Klinika Svjetlost nosi i status Center of Education (Centar za Edukaciju) u području oftalmologije s posebnim naglaskom na refraktivnu kirurgiju, premium intraokularne leće i najsuvremenije uređaje u svjetskoj oftalmologiji čime je smještena u sam vrh svjetske oftalmologije. Stručnost i iskustvo prepoznalo je gotovo pola milijuna pacijenata i mnoge svjetske zvijezde poput Esai Moralesa, Tim Rotha, Cassandre Gave, Armand Assantea, Franca Nera i drugih.

Umjetne leće ugrađuju se pacijentima za vrijeme operacije sive mrene. Katarakta ili siva mrena je glavni uzrok sljepoće u svijetu i posljedica je prirodnog procesa starenja, nekih bolesti ili zbog uzimanja lijekova koji dovode do zamućenje prirodne očne leće. Glavni simptom je zamagljen vid koji otežava svakodnevne aktivnosti. Tijekom operacije prirodna leća se mijenja s umjetnom i ovisno o izboru leće te je opet moguće imati odličan vid na svim udaljenostima. Klinika Svjetlost operacije mrene izvodi ultrazvučnom ili laserskom metodom. Catalys laser za lasersku operaciju mrene koji koristi Klinika Svjetlost također je jedan od proizvoda J&J Visiona, a razvijen je u suradnji s njihovim stručnjacima i predstavlja novi zlatni standard u operacijama tog tipa. Prednosti ove metode su potpuno personaliziran pristup svakom oku, visoka preciznost, manja invazivnost i trauma za oko. Operacija mrene jedna je od najčešće izvođenih i najsigurnijih zahvata na svijetu, a traje svega 10 minuta po oku.