grade HOTELe

Švicarski Hrvati Džek i Frenk Djordić žele uložiti milijune eura u Hrvatsku

14.02.2018 u 13:29

Bionic
Reading

Tvrtka Immo Invest partner iz Züricha, u vlasništvu braće Džeka i Frenka Djordića, u nekadašnjem vojnom odmaralištu u Baškom Polju planira izgraditi luksuzni resort s 1500 kreveta. Ukupna vrijednost investicije procjenjuje se na oko 150 milijuna eura. Djordići žele otvoriti hotel i u Varaždinu

Bivše vojno odmaralište u Baškom Polju bilo je u vlasništvu državne tvrtke Club Adriatic. Odlukom Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) za cijenu od 54 milijuna kuna prodano je Immo Investu.

Radi se o švicarskoj građevinskoj i turističkoj tvrtki koju su osnovali Džek i Frenk Djordić.

Oni su, piše Slobodna Dalmacija, poslovni ljudi koji dugo godina žive i rade u Švicarskoj, u kojoj već imaju u vlasništvu tri hotela koje su sami izgradili. Investicija u Baškom Polju prvo im je ulaganje u Hrvatsku.

'U planu nam je u Baškom Polju napraviti turistički resort s četiri i pet zvjezdica koji će zapošljavati oko 500 radnika i imati ukupno oko 1500 kreveta. Ukupnu investiciju procjenjujemo na oko 150 milijuna eura i vjerujemo da će se realizirati u idućih nekoliko godina, ovisno o tome koliko brzo ćemo rješavati potrebnu dokumentaciju. Nismo ušli u ovaj posao ni iz kakvih špekulantskih poriva, niti ćemo prodavati bilo što u Baškom Polju. Cilj nam je i namjera podignuti kvalitetu turističke usluge na visoku razinu. Što se tiče ove godine, nastavit ćemo poslovanje po ugovorima koji su već sklopljeni i pripremati svu potrebnu dokumentaciju za investiranje', rekao je Džek Djordić.

Radi se, piše Slobodna Dalmacija, o 280 tisuća četvornih metara najatraktivnijeg priobalja u Baškom Polju, na kojima se sada nalaze hotel Alem s dvije zvjezdice te kamp. Ukupno je trenutno 306 soba u funkciji, a novi vlasnik ima 60 dana za potpisivanje ugovora i ispunjenje traženih uvjeta.

Djordići planiraju graditi i hotel u Varaždinu, odnosno želja im je obnoviti i dograditi zapuštenu vilu Oršić.

'Vilu Oršić željeli bismo pretvoriti u moderan hotel koji bi se sastojao od 110 soba, apartmana, kluba/diskoteke, konferencijskih soba, trgovine i javne garaže. Zaposlili bismo ukupno 40 ljudi', rekao je Džek Djordić prilikom posjeta Varaždinu početkom ovog mjeseca, dodavši da bi u posao ušli s grupacijom Hilton, s kojom u Švicarskoj surađuju već niz godina.

Vila Oršić u Varaždinu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Jurinec

Osim hotela u Varaždinu, plan im je izgradnja hotela u ostalim kontinentalnim gradovima, pri čemu bi vrijednost po projektu iznosila od 10 do 12 milijuna eura, pišu Varaždinske vijesti.

  • +5
Obnovljeni hotel Epidaurus u Cavtatu Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hotel Epidaurus