znanstveno i stručno usavršavaNJE

Doktorski studij primjenjiv u poslovanju

27.05.2022 u 11:06

Bionic
Reading

Part- time doktorski studij za osobe na rukovodećim pozicijama

Cjeloživotnom obrazovanju, kontinuiranom napredovanju i akademskom rastu u karijeri teži mnogo ljudi. Zagrebačka škola ekonomije i managementa je privatna poslovna škola koja je razvila suradnju s renomiranim britanskim Sveučilištem Sheffield Hallam (SHU). Studij traje četiri godine tijekom kojih je samo 15 dana predavanja, a ostatak vremena student provodi istraživanje i piše doktorsku disertaciju. Tema koja se istražuje na DBA programu mora biti primjenjiva u praksi, a uvjet za upis je barem tri godine radnog iskustva na upravljačkim pozicijama. Zbog svega navedenog ovaj DBA program Sveučilišta Sheffield Hallam odličan je izbor za osobe na rukovodećim pozicijama koje se žele dalje formalno obrazovati na najvišoj akademskoj razini.

Tanja Bilić-Brenner je koordinatorica plana i analize redovnih razvojnih programa u Hrvatskom olimpijskom odboru. Budući da ima odgovornu funkciju na poslu i preko 28 godina radnog iskustva te izuzetno malo vremena, bilo joj je teško odlučiti se za doktorski studij. Želja za nadogradnjom postojećeg znanja u smjeru istraživanja koja joj je potrebna i na poslu koji radi, učvrstila je odluku te je upisala doktorski studij. Istaknula je kako je studij dobro organiziran što joj omogućuje usklađivanje svih privatnih i poslovnih obveza.

'Prednosti koje sam stekla tijekom studija koristim i na poslu jer sam usmjerena ka istraživanju i novim pogledima na rješavanje problema. Posebno ističem stečena znanja u pogledu: pronalaženja i prezentacije potrebne znanstvene literature, kritičkog promišljanja, metodologije istraživanja. Ovaj studij mi je povećao šanse za postizanje profesionalnog napretka, a posebno pri izradi strateških dokumenata i analiza u području kojim se profesionalno bavim i koje se baziraju na istraživanjima određenih procesa.' - ističe Tanja Bilić - Brenner.

Tanja ističe i kako je posebice zadovoljna odličnim mentorima tako da dobro napreduje u izradi doktorske disertacije u području sportskog upravljanja.

'Svakako bih preporučila ovaj doktorski studij posebno za one osobe na upravljačkim funkcijama, upravo zbog otvaranja novih pristupa rješavanju problema koje te funkcije nose.'

Tanja Bilić - Brenner

Izvor: Društvene mreže

Iste godine DBA studij upisao je i Sead Keserović, koji se već 15 godina razvija u financijskom bankarstvu. Kao najveći benefit DBA programa Sead ističe kombinaciju teorijskog i praktičnog pristupa istraživanju jer teorijski okvir je ključan, ali je važna i njegova primjena u stvarnom poslovanju.

'DBA program puno mi je pomogao u svakodnevnom poslovanju. Usavršio sam istraživačke vještine, vještine pisanja, kritičko mišljenje, teorijsku sintezu i statističku analizu što je dovelo do razvoja mojih voditeljskih vještina.' - ističe Sead Keserović.

Budući da mu DBA oduzima značajan dio vremena, bilo je potrebno uskladiti posao, slobodno vrijeme i studijske obveze.

Za dobru ravnotežu je bitno ostati usredotočen i upravljati vremenom prema osobnom planu jer cilj je uživati u doktorskom putu.

  • Sead Keserović

Doktorski studij poslovne administracije Sheffield Hallam Sveučilišta je part- time studij koji se sastoji od tri modula. Svaki modul ima pet dana predavanja, a ostalo vrijeme student individualno radi na pisanju radova, istraživanju i pisanju doktorske disertacije. Po završetku studija studenti dobivaju zvanje Doctor of Business Administration.

Više informacija o Doktorskom studiju poslovne administracije možete vidjeti ovdje.