vodit će i bih predstavništvo

Sven Potthoff direktor je Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore

16.01.2018 u 14:52

Bionic
Reading

Sven Thorsten Potthoff novi je direktor Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore u Zagrebu. On će istovremeno voditi i ured Predstavništva njemačke privrede u Bosni i Hercegovini

Sven Thorsten Potthoff četiri je godine vodio odjel zadužen za brand Deinternational u Njemačkoj udruzi industrijskih i trgovinskih komora (DIHK), krovnoj organizaciji 79 njemačkih industrijskih i trgovinskih komora te Njemačkih vanjskotrgovinskih komora (AHKs) koje na 130 lokacija u 90 zemalja zastupaju gospodarske interese Njemačke.

Radio je, također, i za GTAI, agenciju Savezne Republike Njemačke za promicanje njemačkog gospodarstva te Delegaciju njemačkog gospodarstva u Saudijskoj Arabiji (GESALO).

'Iznimno me raduje što preuzimam vodstvo u ovoj etabliranoj i renomiranoj vanjskotrgovinskoj komori koja u Hrvatskoj djeluje već desetljeće i pol te koja iz godine u godinu raste. Kao njezin direktor osobito ću se zalagati za jačanje veza s relativnim akterima iz njemačko-hrvatskih gospodarskih krugova te unapređenje gospodarskih odnosa dviju zemalja', istaknuo je Potthoff.

Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora trenutno u Hrvatskoj nakon 15 godina postojanja broji preko 400 članova iz njemačkih, hrvatskih i međunarodnih poslovnih krugova koji aktivno doprinose unaprjeđenju njemačko-hrvatskih gospodarskih odnosa. To je čini i dalje najvećim bilateralnim gospodarskim udruženjem u Hrvatskoj te važnom platformom za razmjenu informacija i iskustava. Promiče izgradnju i unaprjeđenje poslovnih odnosa između njemačkih i hrvatskih tvrtki, a na političkoj i upravnoj razini zalaže se za što bolju poslovnu klimu u Hrvatskoj.