čeka se procjena vrijednosti

Stečajni sudac odlučio: Prodaje se Spaladium arena

02.02.2023 u 19:29

Bionic
Reading

Stečajni sudac splitskog Trgovačkog suda Velimir Vuković odlučio je na prijedlog stečajne upraviteljice Natalije Mladineo da Spaladium arena i zemljište površine 30.798 metara četvornih ide u prodaju, potvrdio je u četvrtak taj sudac.

Velimir Vuković stečajni je sudac u postupku nad dužnikom - tvrtkom Sportski grad TPN koja upravlja Spaladium arenom.

"Stečajna upraviteljica je predložila prodaju nekretnine stečajnog dužnika uz obrazloženje da su 28. prosinca 2022. nastupile posljedice blokade računa stečajnog dužnika zbog aktiviranja ovršnih rješenja u naplati komunalne i vodne naknade od Grada Splita", rekao je Vuković za Hinu.

Po njegovim riječima, stečajna upraviteljica pozvala je založne vjerovnike, Županijsko državno odvjetništvo i Grad Split na predujam troškova radi konzerviranja opreme i pripreme objekta za zatvaranje. Svi sudionici tog postupka upoznati su s činjenicom da prestanak rada Spaladium arene uzrokuje nužne troškove na zaštiti.

Vuković je podsjetio kako razlučno pravo imaju tri banke koje su kreditirale izgradnju Spaladium arene - Bank Austrija, Erste banka i Zagrebačka banka .

Osim dvorane na prodaju ide i pravo građenja ispod i oko objekta.

"Pravo prvokupa građenja uknjiženo je u korist Grada Splita", istaknuo je Vuković i podsjetio kako je 2007. godine određeno da se pravo građenja na zemljištu na kojem je Spaladium arena, nakon 30 godina, to jest 2037. godine prenosi na Grad Split.

Nitko od pozvanih se na poziv na predujam troškova nije odazvao. Cijena i uvjeti prodaje, objasnio je Vuković, slijedit će nakon što se procijeni vrijednost nekretnine, to jest izgrađene zgrada Spaladium arene i zemljišta.

Spaladium Arena Izvor: Cropix / Autor: Mario Todorić

"Nakon toga stečajni sudac je dužan sazvati ročište da bi razlučni vjerovnici, to jest tri banke, iznijeli svoja stajališta o procijenjenoj vrijednosti nekretnina koje se prodaju", rekao je.

Podsjetio je kao je prije desetak godina procijenjena vrijednost bila oko 500 milijuna kuna.

Po procjeni stečajnog suca Vukovića, proces prodaje Spaladium arene može trajati nekoliko mjeseci, a može se odužiti i na više od godinu dana.

  • +9
Spaladium Arena Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL