EKONOMSKO DRŽAVLJANSTVO

Srpski tajkun Mišković postaje Crnogorac?

23.08.2010 u 09:35

Bionic
Reading

Miroslav Mišković, vlasnik Delta holdinga i, po mnogima, najmoćniji srpski tajkun, započeo je razgovore s crnogorskim vlastima kako bi dobio crnogorsko državljanstvo

Prema izvorima srpskog Kurira, Mišković bi mogao iskoristiti najnoviju mogućnost za stjecanje takozvanog ekonomskog državljanstva.

Uvjet da aplicira za 'ekonomsko državljanstvo' Mišković svakako ima s obzirom na to da je uvelike premašio sumu od propisanih 500.000 eura kroz investicije, odnosno zapošljavanje minimalno 20 radnika.

Nije poznato hoće li crnogorske vlasti inzistirati na tome da Mišković ispuni uvjet da se prije stjecanja crnogorskog, odrekne srpskog državljanstva.

Kako piše Kurir, nije isključeno da se u njegovom slučaju napravi izuzetak, a nije nemoguće ni da se njegov zahtjev za državljanstvo antidatira u razdoblje kad za stjecanje crnogorskog državljanstva nije traženo i odricanje od starog državljanstva.

Inače, Miroslav Mišković već mjesecima ne krije razočarenje tretmanom koji ima u Srbiji, žaleći se da je bolje primljen u Crnoj Gori, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, pa čak i u Albaniji.

Iako Mišković ima vilu u Herceg Novom, gdje provodi slobodno vrijeme u ribarskim izletima, zasad nema najava da bi se mogao i trajno preseliti u Crnu Goru.