VRHUNAC SEZONE

Splitski hoteli odlično popunjeni

  • Autor: Leo Nikolić
  • Zadnja izmjena 21.07.2011 16:50
  • Objavljeno 21.07.2011 u 15:48
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Turistička sezona u Dalmaciji je u punom jeku, a o dosadašnjim rezultatima informirali smo se u trenutno dva najvažnija hotela u Splitu, Le Meridien Lav i Radisson Blu

Polovicom kolovoza bit će punih godinu dana otkako je svoja vrata otvorio obnovljeni hotel Split Radisson Blu. Menadžer Ian Albers informirao nas je o dosadašnjim rezultatima. 'Zasada smo vrlo zadovoljni i brojke su iznad očekivanja. Popunjenost u lipnju je bila prosječno 80 posto, sada je to 90 posto, a ima dana kada smo i potpuno bukirani, kao primjerice danas. Nakon duge zime koju smo iskoristili za uhodavanje hotela, u travnju se krenulo punom snagom. Zaposlili smo još 50 sezonskih radnika sa kojima smo tokom svibnja intenzivno radili na usavršavanju i sad imamo ukupno zaposlene 182 osobe. Na broj od 246 soba, to je neuobičajeno veliki broj zaposlenika, znatno više od standarda, no naša je namjera da Radisson Blu, hotel sa 4 zvjezdice plus, bude na razini hotela sa 5 zvjezdica', zaključio je Ian Albers.

Ove godine pri hotelu na plaži Trstenik je otvorena i hotelska plaža, nosilac Plave zastave. Namjera je poslovodstva hotela Split Radisson Blu da plaža bude integrirana kao gradsko kupalište. Plaža se čisti dva puta dnevno i zadovoljava visoke standarde opreme i usluge. Prema najavama, Radisson Blu će biti pun do kraja rujna, a nakon toga kreće se u jesenski program koji je više orijentiran na kongrese i skupove, a naglasak će biti na promociji kvalitetnog wellnessa i spa u hotelu. Jedna od jesenskih akcija bit će i sadnja stabala kraj hotela na predjelu Trstenik i tvrtke koje organiziraju skupove u Radissonu imat će obavezu sadnje po jednog stabla.

I u hotelu Le Meridien Lav izuzetno su zadovoljni dosadašnjim brojkama i rezultatima. Prosječna popunjenost u srpnju je 92 posto, što je porast od sedam posto u odnosu na 2010. Trenutno je prosječna popunjenost za kolovoz, prema najavama i bookingu, čak 94 posto, što je porast od 5 posto u odnosu na 2010. U hotelu nam napominju da rezervacije za kolovoz još uvijek pristižu, što će u konačnici rezultirati još većim porastom u odnosu na prošlu godinu.

U Le Meridien Lavu posebno su ponosni na upravo pristigle brojke o prosječnoj ocjeni zadovoljstva gostiju koje šalje Starwood kao krovna organizacija pod kojom su brojni hotelski brandovi. Le Meridien Lav je među najbolje ocijenjenim hotelima u svijetu, prosječna ocjena mu je 8,80, što je daleko iznad prosjeka ostalih Starwood hotela koji iznosi 7,91. Plasman hotela Le Meridien Lav u sam vrh između gotovo pet stotina hotela u svijetu zapravo je najbolji dokaz kvalitete.

Može se zaključiti da se rezultati u dva trenutno najvažnija hotela u Splitu i u ovom dijelu Dalmacije uklapaju u optimistične najave za ovu sezonu, a ako se sličan trend nastavi u rujnu i listopadu, može se očekivati rekordan rezultat. Naravno, treba naglasiti da će to biti nagrada za trud svih turističkih djelatnika posljednjih godina. Ne treba sumnjati da će se tim perjem vjerojatno kititi i ministar turizma Damir Bajs, pripadajuće ministarstvo, državne institucije i državni tajnici.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi