MAMIĆ SE POVLAČI

Spar od Nove godine preuzima Tommy

Bionic
Reading

Nakon raspada poslovnog carstva Željka Keruma koji je svoje trgovine prodao Tommyju, ni vlasniku Tommyja Tomislavu Mamiću ne cvjetaju ruže. Već se neko vrijeme priča o tome kako će njegov lanac trgovina preuzeti austrijski Spar. Iako službene potvrde te informacije nema, iz dobro obaviještenih izvora portal Dalmacijanews.com doznaje kako je posao definitivno sklopljen prošlog tjedna

Spar će tako od Nove godine preuzeti najveće Tommyjeve prodajne centre, a potom i manje trgovine, piše portal.

Spajanjem Spara i Tommyja nastao bi drugi po veličini lanac trgovina u Hrvatskoj, s više od 3,2 milijarde kuna prometa. Time bi s drugog mjesta izbacili riječke Plodine, dok prvo mjesto i dalje drži Konzum.

Da bi se posao mogao do kraja realizirati, pozitivno mišljenje mora dati i Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja.

'Sukladno Zakonu o zaštiti tržišnog natjecanja poduzetnici imaju obvezu prijaviti koncentracije Agenciji ako su istodobno ispunjeni propisani uvjeti ukupnog prihoda sudionika koncentracije na svjetskom i hrvatskom tržištu ostvarenog u financijskoj godini koja prethodi koncentraciji. Riječ je o najmanje milijardu kuna na svjetskom, odnosno svaki od sudionika koncentracije najmanje 100 milijuna kuna na hrvatskom tržištu', rekla je Snježana Vujisić Sardelić, glasnogovornica Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, navodi Dalmacijanews.com.

Tommy i Spar koncentracije još nisu prijavili Agenciji.