daljnje širenje

Span preuzeo GT Tarkvaru, vodećeg estonskog Microsoft partnera

31.03.2023 u 10:56

Bionic
Reading

Domaća IT kompanija Span preuzela je tvrtku GT Tarkvara iz Tallinna, a procijenjena vrijednost transakcije je 11,4 milijuna eura, pri čemu dio kupoprodajne cijene ovisi o poslovnim rezultatima te estonske tvrtke u 2023. i 2024. i podložan je usklađenju, izvijestili su u petak iz Spana.

Za GT Tarkvaru iz Spana ističu da je vodeći Microfostov partner u Estoniji i vodeća tvrtka u toj zemlji za licenciranje i upravljanje softverskom imovinom s više od 25 godina iskustva, a za čije su preuzimanje potpisali ugovor o kupnji stopostotnog udjela.

Tom akvizicijom Span ulazi na tržište Estonije, za koju osnivač i predsjednik uprave Spana Nikola Dujmović ističe da je jedna od digitalno najrazvijenijih zemalja Europe.

"Ekspertiza i tržišna pozicija GT Tarkvare u kombinaciji sa Spanovim naprednim cloud i cyber security uslugama odličan su temelj za daljnji rast i razvoj poslovanja na tržištima sjeverne Europe", poručio je Dujmović.

Iz Spana podsjećaju da su akviziciju proveli svega godinu dana nakon preuzimanja domaćeg softverskog društva Ekobit te da preuzimanje GT Tarkvare potvrđuje i stratešku usmjerenost na daljnji rast i širenje na nova tržišta.

Za zemlje Baltika i Skandinavije napominju da su izrazito digitalno napredne i pokazuju rastuću potrebu za dodatnom ekspertizom u područjima clouda i cyber securityja, u kojima je Span međunarodno prepoznatljiv.

Iznose da GT Tarkvara ima stalni rast prihoda tijekom godina, da su fokusirani na projekte digitalne transformacije, clouda i kibernetičke sigurnosti te da su osim uz privatni snažno pozicionirani i u javnom i obrazovnom sektoru.

Komentirajući te novosti, vlasnik i član uprave GT Tarkvare Taivo Remmelgas rekao je da su i oni i Span vodeći Microsoftovi partneri, koji ovim preuzimanjem udružuju dugogodišnje znanje i iskustvo.

"Veseli me što će naši postojeći klijenti sada imati pristup naprednim cloud i cyber security uslugama temeljenim na Spanovu višegodišnjem iskustvu rada s velikim, globalnim tvrtkama“, kazao je Remmelgas.