dobri rezultati

Slabljenje eura pomoglo francuskom turizmu: Unatoč značajnom poskupljenju, hoteli dobro popunjeni zahvaljujući američkim turistima

23.08.2022 u 11:25

Bionic
Reading

Hoteli u Francuskoj bilježe dobre rezultate zahvaljujući povratku turista, posebice iz SAD-a, koji koriste priliku za putovanja u Europu budući da je slabiji euro neutralizirao znatno više cijene smještaja

Cijene hotelskog smještaja u Francuskoj porasle su u prosjeku 21,6 posto, a u Parizu oko 35 posto, objavila je udruga hotelijera MKG. Hoteli su dobro popunjeni zahvaljujući stranim gostima, posebice iz Sjedinjenih Država, kojima trenutačno pogoduje slabiji euro, a time i niže cijene putovanja u Europu.

Ne profitiraju samo uobičajene omiljene destinacije, poput Pariza i Azurne obale - snažan rast broja turista bilježe i sjever i istok Francuske. Na jugu pak haraju šumski požari i toplinski val koji je turiste natjerao da biraju odredišta s nižim temperaturama i taj bi se trend mogao nastaviti, napominju u MKG-u.

Sjeveroistoku Francuske na ruku ide i povratak turista iz susjedne Njemačke, Belgije i Nizozemske. Hoteli bi ove godine mogli bilježiti bolje rezultate i izvan sezone, sudeći prema povećanom broju rezervacija, napominje njemačka agencija dpa.

  • +64
Turizam u Hrvatskoj 2022. Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlić