dali ponudu

Sisčani žele preuzeti Zagrebačke pekarne Klara

13.03.2019 u 15:55

Bionic
Reading

Sisačka mlinsko-pekarska tvrtka Mlin i pekare izvijestila je u srijedu o svojoj namjeri objave dobrovoljne ponude za preuzimanje Zagrebačkih pekarni Klara

Mlin i pekare sudjelovat će u dobrovoljnom preuzimanju Klare zajednički s Papukom, Anagalisom i Darnom, u kojima ta sisačka ima više od 25 posto udjela te s Dragicom Plodinec koja neposredno ili posredno ima gotovo 25 posto udjela u temeljnom kapitalu te sisačke tvrtke. U zajedničkoj ponudi sudjelovat će još i Josip Plodinec te Franjo Plodinec, koji nemaju vlasničkog udjela u Klari.

Klara ima upisani temeljni kapital od 113,5 milijuna kuna, podijeljen na 283.760 redovnih dionica. Po podacima na stranicama Zagrebačke burze, najveći vlasnički udio u toj tvrtki posjeduje Dragica Plodinec, 24,35 posto, dok se na skrbničkom računu pri Zagrebačkoj banci nalazi još 19,97 posto dionica te tvrtke, a Granolio drži udjel od 18,25 posto.

Klara je lani poslovala s ukupnim prihodom od 398,4 milijuna kuna te ostvarila neto dobit od gotovo 2 milijuna kuna.

Sisački Mlin i pekare bave se poljoprivrednom proizvodnjom, skladištenjem žitarica, proizvodnjom mlinskih, pekarskih i slastičarskih proizvoda te trgovinom vlastitim i ostalim prehrambenim i neprehrambenim proizvodima. Ukupni kapacitet silosa te tvrtke je 74.000 žitarica, a mlina 190 meljave na dan. 

Krajem 2017. ta je tvrtka zapošljavala 1.520 djelatnika. Tu godinu završila je s prihodima od prodaje od gotovo 570 milijuna kuna i neto dobiti od otprilike 8 milijuna kuna. 

Sisačka tvrtka će u zakonskom roku objaviti ponudu za preuzimanje dionica Zagrebačkih pekarni Klara, stoji u današnjoj obavijesti.