HP PRODUKCIJA

HAKOM Hrvatskom Telekomu odobrio preuzimanje Evo TV-a

27.02.2019 u 15:25

Bionic
Reading

Hrvatski Telekom, vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj, objavljuje da je HAKOM odobrio HT-u preuzimanje HP Produkcije d.o.o. pružatelja Evo TV usluge, čime je omogućena provedba ranije započete transakcije sklopljene između HT-a i HP-Hrvatske pošte d.d. Odlukom su na prijedlog HT-a određene i neke mjere s ciljem otklanjanja mogućih negativnih učinaka transakcije na tržišno natjecanje.

HT je u studenom 2018. godine objavio da je s društvom HP-Hrvatska pošta d.d. potpisao Ugovor o kupnji 100% udjela u društvu HP Produkcija d.o.o., pružatelju Evo TV usluge te da zaključenje transakcije ovisi o regulatornim odobrenjima.

Davor Tomašković, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma, izjavio je: 'Iznimno sam zadovoljan ovakvom odlukom. Od potpisivanja ugovora o kupnji vjerovali smo kako navedena transakcija neće negativno utjecati na stanje na tržištu te mi je drago što smo u provedenom postupku predloživši mjere to uspjeli i dokazati.'

Evo TV je jednostavna usluga na hrvatskom Pay TV tržištu, a koristi digitalni DVB-T signal koji se može primati putem postojeće antene. Evo TV posluje od 2012. godine i trenutno signalom pokriva 94% kućanstava u Hrvatskoj. Evo TV na dan 30.6.2018. imao je 71.195 korisnika te je na isti datum imao 30 zaposlenika. Prihodi za 2017. godinu ostvareni su u iznosu od 57 milijuna kuna, što predstavlja tržišni udio oko 6%.

Hrvatski Telekom je ovime dodatno proširio paletu svojih usluga na rastućem Pay TV tržištu u Hrvatskoj. Zahvaljujući znanju i iskustvu koje imamo u pružanju TV sadržaja kroz našu MAXtv platformu, vjerujemo kako ćemo korisnicima Evo TV usluge u budućnosti omogućiti još bolju i kvalitetniju uslugu i gledanje kvalitetnog televizijskog sadržaja.