ŠTIKLA NA GASU

Severinini prihodi narasli za trećinu

Severina na premijeri Seksa i Grada 2

Severina na premijeri Seksa i Grada 2

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Ako je suditi po financijskim rezultatima tvrtke Motivo d.o.o., preko koje se odvija poslovanje vezano uz angažmane Severine, socijalno osviještena pjevačica lani nije osjetila posljedice krize

Lani je Motivo ostvario ukupni prihod od 4,33 milijuna kuna, čak 27,5 posto više nego 2008, pokazuje izvješće iz Fininog registra godišnjih financijskih izvješća.

Tvrtka Motivo formalno nije u Severininu vlasništvu, no ona 'kao da jest njezina', objasnio je svojedobno za Business.hr Severinin menadžer i direktor tvrtke Tomislav Petrović, čiji je brat vlasnik Motiva. Petrović nije želio komentirati poslovanje tvrtke u prošloj, kriznoj godini, kazavši da to nije državna tvrtka, pa ne mora javnosti polagati račune, dodavši i da mediji preuzimaju njegove izjave, te ih krivo interpretiraju.

Preko tvrtke Motivo, kao preko svojevrsna ovlaštenog zastupnika, odvija se cjelokupna djelatnost vezana uz Severinine nastupe, a to, među ostalim, podrazumijeva troškove opreme, najma kombija, ozvučenja, rasvjete, snimanja spotova, reklama, poslovnih putovanja, honorara ostalih izvođača koji sudjeluju u nastupima.

Severina, kao nositeljica samostalne djelatnosti, tvrtki pak ispostavlja račun za svoj honorar, što je 'uobičajena praksa u svijetu, a i kod većine tiražnijih izvođača u Hrvatskoj'. Kad bi se cjelokupno poslovanje odvijalo preko Severinine samostalne djelatnosti, kazao nam je Petrović, ona bi ionako automatski bila prebačena u d.o.o.

Prema podacima iz financijskog izvješća, neto dobit Motiva lani je povećana sa oko 11 na 165 tisuća kuna, a najveća rashodna stavka, 'ostali vanjski troškovi', povećani su sa 2,7 na 3,77 milijuna kuna. Tvrtka od kupaca potražuje 930 tisuća kuna, u usporedbi sa 1,08 milijuna krajem 2008, a od 'države i drugih institucija' potražuju 286 tisuća. Iz financijskog izvješća nije jasno obuhvaća li Motivo Severinino poslovanje u inozemstvu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi