monetarna politika

Savjet HNB-a dao suglasnost za članve uprave Zagrebačke banke

26.05.2021 u 16:28

Bionic
Reading

Savjet Hrvatske narodne banke (HNB) u srijedu je raspravljao o polugodišnjoj informaciji o financijskom stanju, stupnju ostvarenja stabilnosti cijena i provedbi monetarne politike u drugom polugodištu 2020. a među odlukama iz svoje nadležnosti uz ostalo je dao i suglasnost za imenovanje tri člana Uprave Zgrebačke banke

"Savjet HNB-a na današnjoj je sjednici raspravljao o polugodišnjoj informaciji o financijskom stanju, stupnju ostvarenja stabilnosti cijena i provedbi monetarne politike u drugom polugodištu 2020., te je donio i nekoliko drugih odluka iz svoje nadležnosti", navodi se u priopćenju središnje banke.

Savjet HNB-a tako je Nadzornom odboru Zagrebačke banke da suglasnost za imenovanje Gianluce Totara i Pavela Vintera za članove uprave te Tatjane Antolić Jasnić za članicu uprave Zagrebačke banke.

Uz to, Savjet je donio i odluku o puštanju u optjecaj prigodnog optjecajnog kovanog novca od 25 kuna "75. obljetnica osnivanja Hrvatske zajednice tehničke kulture, 1946. - 2021.", zaključuje se u priopćenju.

Inače, Nadzorni je odbor Zagrebačke banke još krajem studenoga prošle godine donio odluku o imenovanju troje članova uprave te banke, na mandatno razdoblje do isteka tekućeg mandata uprave odnosno 7. veljače 2023. godine, uz napomenu da ta imenovanja podliježu suglasnosti HNB-a.

Kako je tada objavljeno iz Zagrebačke banke, Tatjana Antolić Jasnić imenovana je članicom uprave koja će biti zadužena i nadležna za upravljanje i kontrolu rizika, a na toj će poziciji zamijeniti Marca Lotterija, koji karijeru nastavlja na poziciji unutar Grupe UniCredit. Gianluca Totaro s pozicije direktora upravljanja ljudskim resursom prelazi na funkciju člana uprave za upravljanje ljudskim resursom, a Pavel Vinter, do tada direktor podrške bankarskom poslovanju, imenovan je članom uprave koji će biti zadužen za podršku bankarskom poslovanju.