HUMANITARNI PROJEKT

Sav prihod od prodaje slikovnice 'Priča o Petrinji' donirat će se teško stradaloj I. osnovnoj školi

  • Autor: L. Š.
  • Zadnja izmjena 19.05.2022 13:25
  • Objavljeno 19.05.2022 u 13:23
Tomislav Škrljac, 'Priča o Petrinji'

Tomislav Škrljac, 'Priča o Petrinji'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Zoran Jelaca

Humanitarni projekt koji su prošle godine pokrenuli autor slikovnice Priča o Petrinji Tomislav Škrljac i izdavačka kuća Školska knjiga, u suradnji s četrnaest ilustratora iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ovih dana ulazi u završnicu

Humanitarni projekt koji su prošle godine pokrenuli autor slikovnice Priča o Petrinji Tomislav Škrljac i izdavačka kuća Školska knjiga, u suradnji s 14 ilustratora iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ovih dana ulazi u završnicu.

Sav prihod od prodaje slikovnica bit će doniran teško stradaloj I. osnovnoj školi Petrinja na svečanoj primopredaji koja će se održati u ponedjeljak 23. svibnja u 10 sati u Osnovnoj školi Dragutin Tadijanović u Petrinji. Tom prilikom, direktorica školskog programa u Školskoj knjizi Matilda Bulić uručit će donaciju ravnatelju I. osnovne škole Petrinja Robertu Grozi.  

O petrinjskoj povijesti nakon razornog potresa

Podsjetimo, vrijedan humanitarni projekt pokrenuo je samo nekoliko dana nakon razornog potresa pisac, ilustrator i dizajner Tomislav Škrljac, i sam podrijetlom iz Petrinje. Nastojeći pridonijeti lavini dobrote koju su 29. prosinca 2020. pokrenuli hrvatski građani, Škrljac je napisao priču za djecu o tom ranjenom gradu, a zamislio ju je kao slikovnicu s ilustracijama različitih ilustratora.

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Školska knjiga

U njoj je opisao najvažnije dijelove petrinjske povijesti, istaknuo znamenitosti grada i predanost tradiciji. S idejom o toj jedinstvenoj slikovnici, čijom bi se prodajom pomoglo u obnovi jedne petrinjske osnovne škole, javio se Školskoj knjizi i pokrenuo humanitarni projekt u kojem su se svi sudionici odrekli honorara u korist djece iz Petrinje.  

Slikovnicu su ilustrirali Branka Hollingsworth Nara, Maksim Šimić, Dubravko Mataković, Josip Sršen, Robert Solanović, Dario Kukić, Darko Macan, Ivana Guljašević Kuman, Frano Petruša, Stjepan Bartolić, Niko Barun, Filip Andronik, Goran Sudžuka i Tomislav Škrljac. Školska knjiga ponudila je iskustvo, znanje i financijsku pomoć u pripremi, tisku i prodaji slikovnice. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!