HR PSOR

Saponija pristupila Hrvatskom poslovnom savjetu za održivi razvoj

29.12.2021 u 15:22

Bionic
Reading

U poslovnoj strategiji Saponije ističe se usmjerenost na održivi razvoj i jačanje svijesti zaposlenika o važnosti njegove primjene u svim segmentima djelovanja. Povijesno gledajući, Saponia je svoju tradiciju i tržišnu snagu gradila na primjeni najnovijih dostignuća kojima je poticala na razvitak okruženja u kojem djeluje te na razvoj i pozitivne promjene životnih navika u društvu.

Tehnološkim unaprjeđenjem proizvodnih procesa, razvijanjem novih, ekološki prihvatljivijih formulacija te vlastitom proizvodnjom ambalaže uz utrošak reciklata, Saponia se u Hrvatskoj ali i u okruženju pozicionirala kao tvrtka koja snažno promiče važne ekološke čimbenike u poslovanju.

„HR PSOR je poslovno udruženje koje okuplja odgovorne gospodarstvenike u Hrvatskoj na temi održivog razvoja. Veliko nam je zadovoljstvo to što je naše redove osnažila još jedna uspješna i održivom razvoju predana hrvatska kompanija. Veseli nad buduća suradnja sa Saponijom, posebice nova znanja i rješenja koja ćemo zajednički razvijati ', izjavila je direktorica HR PSOR-a, Mirjana Matešić.

Pristupanje Saponije HR PSOR-u nadgradnja je dosadašnjih aktivnosti s ciljem davanja još veće važnosti vrijednostima kao što su dostojanstvo i ravnopravnost svih bez obzira na različitosti, poštivanje prirode i obazrivost prema resursima, solidarna odgovornost prema globalnim izazovima između ostalog.

Pristup Saponije organizaciji HR PSOR, dodatna je potvrda da Saponia zastupa održivi razvoj u svom svakodnevnom poslovanju“, istaknula je predsjednica uprave Saponije, Dajana Mrčela te dodala da Saponia zadnjih nekoliko godina kontinuirano poboljšava svoju usklađenost s ciljevima održivog razvoja UN-a kao članica Global Compact-a.

Realiziranjem niza projekata i podržavanjem udruženja koja promiču kvalitativne promjene u poslovanju, Saponia će i u narednom razdoblju sigurno biti primjer promicanja prijelaza na održivi razvoj.