Vkusno - I Točka

Dok se ruska vojska povlači u rasulu, ruski 'McDonald's' munjevito napreduje: Ne iznenađuje koju su zemlju izabrali za širenje izvan granica

14.11.2022 u 21:30

Bionic
Reading

Ruski lanac brze prehrane Vkusno - i točka (Ukusno - i točka) nakon teških početaka ovog proljeća počeo je s probojem na međunarodna tržišta. Lanac je to koji je nastao u Rusiji nakon što je McDonald's otišao s tržišta početkom invazije na Ukrajinu

'Ulazimo na novo tržište', objavio je Aleksandar Govor, vlasnika lanca restorana, i otkrio da će osim u Rusiji poslovati u Bjelorusiji. 'To je samo početak', dodao je Govor.

Od otvaranja u lipnju, 800 restorana kojima upravlja imalo je nemale probleme s nabavom sirovina, a na samom početku rada pogodila ih je nestašica krumpira i Coca-Cole.

  • +10
Vkusno - i točka Izvor: Profimedia / Autor: Evgeny Biyatov / Sputnik / Profimedia

Ruski 'McDonald's' u petak je objavio da je sklopio suradnju s bjeloruskom tvrtkom KSB Victory te su postignuti svi uvjeti da se franšiza proširi izvan granica Rusije.

Plan je otvoriti 25 restorana diljem Bjelorusije, prvog ruskog susjeda i vjerne saveznice, a lokacije na kojima će restorani biti otvoreni sada su pod franšizom McDonald'sa. U priopćenju za medije navodi se da će se tako 'spasiti' više od 2000 radnih mjesta, što sugerira to da bi se američki prehrambeni div mogao povući i iz te zemlje.

Kako točno posluje Vkusno - i točka, ne zna nitko osim što su objavili da su u rujnu prodali više od 1,2 milijuna burgera i da povremeno obaraju rekorde koje je postavio McDonald's.

Dodali su i da su nakon pola godine poslovanja uspješno prebrodili sve poteškoće s početka i osigurali 'glatko poslovanje' svih 830 podružnica u 62 ruske regije.

McDonald's je zatvorio sve restorane u Rusiji 14. ožujka, povukao se s tržišta i 830 lokacija prodao poduzetniku Aleksandru Govoru.