JAVNI IZLOŽAK

Rimčeva Nevera stiže na Hvarsku pjacu, organizirat će i probne vožnje

24.07.2023 u 15:48

Bionic
Reading

Revolucionarni električni hiperautomobil Rimac Nevera stiže u povijesno središte prekrasnog hrvatskog otočnog grada Hvara od 24. srpnja do 10. kolovoza. Javni izložak spojit će globalno poznati hrvatski hiper automobil s jednom od najljepših lokacija: Hvarskom Pjacom, okruženom građevinama starijima više od 500 godina

Grad Hvar smješten na hrvatskom otoku u Jadranskom moru, poznat je po svojoj prirodnoj ljepoti i dobro očuvanoj povijesnoj arhitekturi. U posljednjih nekoliko godina postao je središte luksuznog turizma, s velikim jahtama usidrenim u povijesnoj luci koje istražuju prekrasne plaže, uživaju u noćnom životu i svjetski poznatim restoranima.

Tijekom samo nekoliko tjedana, Rimac Nevera će se uklopiti među atrakcije Hvara, smješten u privremenom Rimac showroomu. Posjetitelji će imati priliku vidjeti proizvod moderne Hrvatske, jer je Nevera dizajnirana, razvijena i proizvedena od strane Rimac Grupe u blizini Zagreba.

Naziv Nevera proizlazi iz meteorološkog fenomena koji povremeno zahvaća i otok Hvar. Nevera je moćna oluja nad Jadranskim morem koja stiže iznenada, često nabijena munjama. Rimac Nevera također ima sposobnost trenutačne transformacije od GT automobila za ugodnu vožnju do najbrže ubrzavajućeg automobila na svijetu. Nevera trenutno drži 22 svjetska rekorda za ubrzanje.

Osim statičkog prikaza Nevere na Hvarskoj Pjaci (glavnom hvarskom trgu), Rimac Automobili će također organizirati mogućnosti probne vožnje za odabrane potencijalne klijente. Vozači će moći iskusiti Neveru na prekrasnim cestama Hvara, uključujući cestu D116, koja se vije uz obalu, pružajući panoramske poglede na Jadransko more, slikovite uvale i zadivljujuće Paklene otoke koji se protežu u daljini.

'Od samog početka, naša tvrtka ponosno je hrvatska', rekao je Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac Grupe.

'Nevera je dobila ime po legendarnoj hrvatskoj oluji, a na njezinim bokovima vidjet ćete i uzorak kravate, u čast hrvatskog izuma. Čak i tijekom lansiranja ovog automobila, većinu promotivnog materijala snimili smo na hrvatskoj obali i predstavili automobil svjetskim medijima na prekrasnim cestama uz obalu. Stoga je sasvim prikladno ponovno povezati suvremenu stranu naše zemlje s njezinom prekrasnom prošlošću, predstavljajući Neveru mnogim posjetiteljima koji ovoga ljeta istražuju Hvar, uključujući i potencijalnim kupcima', poručio je.

Rimac također planira izgraditi dugotrajni odnos s samim Gradom Hvarom i podržati obrazovanje u lokalnoj zajednici. Osnovna i srednja škola Hvar imat će jedinstvenu priliku surađivati s Rimac kompanijom na STEM-IT projektima, gdje će im biti osigurana oprema, uključujući i 3D printere. Učenicima u Hvaru će se pružiti prilika da dijele tehničko znanje, uz predavanja i informativne tehničke radionice koje će voditi tehnološki stručnjaci iz Rimac Grupe.

'Rimac Nevera predstavlja vrhunac performansi i najmodernije tehnologije, ističući impresivni dizajn i nevjerojatnu snagu. Dizajniran, razvijen i proizveden u Rimac Grupi, u blizini Zagreba u Hrvatskoj, ovaj hiperautomobil postavlja novi standard u automobilskoj industriji, a proizvest će se samo 150 primjeraka. Nevera je neovisno potvrđena kao najbrže električno vozilo na svijetu s najvećom brzinom od 412 km/h i najbrže ubrzavajući serijski automobil na svijetu, postavši preko 20 rekorda za ubrzanje i kočenje ranije ove godine', navode iz tvrtke.