pomor bogataša

U Moskvi pronađena dva mrtva milijardera, policija kaže: Nisu ubijeni

24.07.2023 u 15:14

Bionic
Reading

Tijekom vikenda u Moskvi su dva tajkuna pronađena mrtva, ali policija navodi da ni u jednom od tih slučajeva nije bila riječ o ubojstvu

Dok je oligarh Igor Kudrjakov (63) bolovao od već uznapredovalog stadija raka, koji se pripisuje kao razlog smrti, 23 godine mlađi Anton Andrejevič Čerepenikov navodno se predozirao medicinskim plinom. Ali, iz policije kažu da je istraga još u tijeku, javlja N1.

Kudrjakov se obogatio sa Service 77, najpopularnijom uslugom za dostavu u Rusiji. No, bio je povezan s ruskim vlastima od prvog dana, što mu svakako nije odmoglo da dosegne status koji je uživao, piše Times.

Čerepenikov je pak bio zvijezda u naletu, obogatio se u IT sektoru, i to nakon što je 2018. osnovao ICS Holding. Iako je tad imao svega 35 godina, uspio se od prvog dana povezati s ruskim sigurnosnim službama, potpisati partnerstva i suradnje s tridesetak drugih tehnoloških tvrtki te se baciti u biznis proizvodnje uređaja za prisluškivanje.

Nagađa se da je Čerepenikov bio usko povezan s obavještajnim službama i špijunskim aktivnostima Rusije, ali nije jasno koji bi bili motivi za njegovo eventualno ubojstvo. Od početka ruske invazije na Ukrajinu čak 39 ruskih oligarha i znanstvenika je preminulo.