STARTUP IGORA KREZIĆA

Rimac uložio u mostarski startup Rolla: 'Pomogao mi je kad nitko nije htio ili mogao'

04.08.2023 u 08:31

Bionic
Reading

Rolla, fitness tech startup koji je osnovao Igor Krezić, zatvorio je početni krug financiranja od 6,3 milijuna eura. Ova investicija je najveća ikada u Središnjoj i Istočnoj Europi (CEE) za fitnes startup i rekorder za tehnološki ekosustav u BiH

Rolla, fitness tech startup koji je osnovao Igor Krezić, zatvorio je početni krug financiranja od 6,3 milijuna eura. Ova investicija je najveća ikada u Središnjoj i Istočnoj Europi (CEE) za fitnes startup i rekorder za tehnološki ekosustav u BiH.

Krug su vodili Mate Rimac, hrvatski poduzetnik i izvršni direktor Rimac grupe, i Hellen’s Rock, obiteljski ured Sache Dragića. Obojica su među najuspješnijim poduzetnicima u regiji koji su od nule izgradili milijarde dolara vrijedna poduzeća, piše Klix.ba.

Ovo je velika prekretnica na putu Rolle da izgradi sveobuhvatnu platformu za fitness koja više ljudi olakšava održavanje zdravog načina života. Središnje mjesto zauzima aplikacija Rolla One, koja nudi mogućnosti prilagođavanja individualnom nivou kondicije, preferencijama i ciljevima. 

S novoprikupljenim sredstvima, Rolla sada planira brzo proširiti svoju bazu kupaca uz povećanje svojih proizvodnih i komercijalnih timova, uspostavljajući još jedan regionalni razvojni centar u Bosni i Hercegovini, zajedno s europskim komercijalnim čvorištem koji će predvoditi svoju ekspanziju u zapadnoj Europi.

Osnivač i izvršni direktor Rolle Igor Krezić nakada je i sam imao 136 kilograma, a motivaciju za pronalazak rješenja koje će pojedinca motivirati da preuzme kontrolu nad svojim zdravljem i životom. Prati ga i reputacija iskusnog poduzetnika, osnovao je pet kompanija i stvorio preko 400 radnih mjesta, a njegove tvrtke ostvaruju više od 30 milijuna eura godišnjeg prihoda.

Uložili Mate Rimac i Sacha Dragić

Mate Rimac je rekao da su ga dva faktora dovela do toga da bude dio Rolle i da uloži.

'To su Igor Krezić i važnost zdravlja u modernom društvu. Svjedok sam koja je poduzetnička čuda Igor stvorio u prošlosti, koja su još impresivnija s obzirom na to gdje su i pod kojim okolnostima nastala. U isto vrijeme, čvrsto vjerujem da će zdrav način života vođen podacima postati sve važniji za ljude širom svijeta. Vidim i nedostatak odgovarajućeg sveobuhvatnog rješenja za pomoć ljudima da žive zdravim načinom života. Siguran sam da su Igor i njegov tim na putu da isporuče upravo to', rekao je Rimac, piše Klix.ba.

Na svom profilu na Facebooku napisao je da mu je Igor 'pomogao prije pet godina kad nitko drugi nije htio ili mogao', te je tako spasio Rimčevu tvrtku od propadanja.

'U Rollu ne investiram da mu se odužim nego zato što stvarno vjerujem u proizvod (smatram da će data-driven exercise / workout/health postati vrlo važan dio života velikog dijela ljudi) i u Igorovu sposobnost i tvrdoglavost da to izgura do jako visoke razine', naveo je Rimac.

Sacha Dragić je dodao da je pokretačka snaga njegova ulaganja u Rollu bila snažna kombinacija ambiciozne vizije i nepokolebljive predanosti Igora Krežića.

'Prema mom iskustvu, takva usredotočena odlučnost u kombinaciji s transformativnom vizijom i jasnom tržišnom prilikom često postavlja pozornicu za izvanredan uspjeh. Rollin proizvod vidim kao moćan alat koji fitness može učiniti dostupnijim svima. Ima potencijal preoblikovati fitness industriju stvaranjem personaliziranijeg i inkluzivnijeg pristupa zdravlju i dobrobitima', rekao je.

Rolla je počela snažno, s nedavnom pažnjom koju je privukao na EUROBIKE-u, vodećem svjetskom sajmu za biciklizam. Neke od najutjecajnijih svjetskih biciklističkih ličnosti i platformi kao što su DC Rainmaker, GCN Tech i Global Triathlon Network prepoznale su Rollinu inovaciju i utjecaj.

Ova povijesna investicijska runda ne samo da uzdiže Rollu, nego također signalizira seizmičku promjenu za tehnološki ekosustav u Bosni i Hercegovini i na Zapadnom Balkanu, potencijalno katalizirajući rast i uspjeh cijele regije, slično onome što je Rimac napravio u Hrvatskoj ili UiPath u Rumunjskoj , piše EU Startup.