NOVA PROIZVODNA LINIJA

Rimac ubrzano sklapa prototipove C_Two, isporuke kupcima u 2021.

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 16.06.2020 21:00
  • Objavljeno 16.06.2020 u 20:51
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Rimac automobili

Rimac Automobili predstavio je novu proizvodnu liniju za proizvodnju C_Two prototipa električnog super sportskog automobila u nedavno otvorenom pogonu u Velikom Trgovišću

Kako su objavili iz Rimac Automobila, linija će ubrzati proizvodnju C_Two prototipova potrebnih za konačnu validaciju i testiranje sudara nužnih za homologaciju širom svijeta.

Timu će sada za sastavljanje svakog C_Two automobila trebati oko pet tjedana, što znači da će vrijeme proizvodnje biti skraćeno na pola.

  • +1

Rimac automobili

Izvor: Rimac automobili / Autor: Rimac automobili

U punom će kapacitetu moći proizvesti četiri C-Two automobila na mjesec. U Rimcu postupak proizvodnje započinje znatno ranije prije samog sklapanja gotovih komponenti na liniji, budući da se veliki broj komponenata i sustava proizvodi u tvornici u Svetoj Nedelji i Velikom Trgovišću, nakon čega se isporučuje do linije montaže vozila.

Do sada je Rimac proizveo četiri C_Two prototipa, a do završetka procesa testiranja i homologacije potrebno ih je još trinaest, nakon čega slijedi još deset automobila iz pred-serije, koji će se većim dijelom proizvesti ove godine.

Potpuni postupak homologacije bez ikakvih prečaca, od prvih koncepata, preko potpunih prototipova do automobila na cesti je trogodišnji proces.

Uvođenjem nove proizvodne linije, Rimac Automobili prve će automobile kupcima isporučiti 2021., za razliku od originalnog plana prije COVID-19 krize koji je predviđao isporuke 2020. Finalni dizajn i ime automobila bit će otkriveni ove godine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!