DRŽAVNI INVESTICIJSKI VAL

Raspisano više od 90 natječaja teških oko 200 mil. kuna

građevina

građevina

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Posljednjih desetak dana Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU intenzivno oglašava u Narodnim novinama pozive tvrtkama za izvođenje radova na lokalnim projektima gradnje i obnavljanja komunalne infrastrukture i različitih socijalnih projekata

Do utorka je otvoreno 90-ak poziva za projekte u svim dijelovima Hrvatske, a čija je vrijednost bez PDV-a procijenjena na dvjestotinjak milijuna kuna, piše Poslovni dnevnik. Mahom je riječ o sanaciji ili gradnji manjih općinskih cesta te vodoopskrbne mreže.

Najveće pojedinačne vrijednosti imaju, pak, projekti gradnje sportskih dvorana, uglavnom u krugu škola. Tako će se, primjerice, sa 25 milijuna kuna financirati gradnja dvorane u Slatini, a 21 milijun kuna u Glini. Za sportsku dvoranu u Slavonskom Brodu izdvaja se oko 13 milijuna kuna, a u općinama Hrvace 12 milijuna, Rešetari nešto više od osam milijuna te 5,5 milijuna kuna za dvoranu u Podcrkavlju u brodskoposavskoj županiji.

Izvođači se traže i za gradnju studentskog doma od nekadašnjih vojnih skladišta u Kninu, a čija je procijenjena vrijednost gotovo 17 milijuna kuna. Gradnja vrtića u Vrpolju financira se sa 5,6 milijuna kuna, a nadogradnja vrtićkog objekta u Novoj Gradišci 4,4 milijuna kuna, koliko je predviđeno i za vrtić u općini Antunovac.

Na toj su razini i sredstva za rekonstrukciju stambene zgrade u općinsku vijećnicu u Humu na Sutli, a nešto više od tri milijuna kuna predviđeno je za gradnju višenamjenske zgrade za vatrogasnu i komunalnu službu u općini Lovas, a oko 2,5 milijuna kuna stajat će radovi na dovršetku doma kulture u općini Bogdanovci.

Zanimljivo je i da su nemali iznosi, između dva i tri i pol milijuna kuna, osigurani za gradnju nogostupa u nekim općinama, poput Bereka ili Kumrovca.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi