udruga malih dioničara:

'Ramljakova ostavka je jedini ispravan potez, donošenje nagodbe uopće nije ugroženo'

21.02.2018 u 10:46

Bionic
Reading

Miroslav Jeličić Purko, zamjenik predsjednika Udruge malih dioničara Agrokora, zatražio je ostavku Ante Ramljaka u prosincu prošle godine. Njegova ostavka nije ga šokirala te Purko kaže kako je ona bila jedini ispravan potez jer su procesi u Agrokoru kompromitirani

Upitali smo ga smatra li, poput Marice Vidaković iz Kraša, da bi procesi u Agrokoru mogli biti paralizirani nakon Ramljakove ostavke. 

'Ne znam zašto bi proces bio ugrožen. Ramljakova ostavka je jedini ispravan postupak, a ja sam je prvi tražio. Tada se sumnjalo da je proces u Agrokoru kompromitiran, što je Ramljak samo potvrdio izjavom da Agrokorove dionice vrijede nula', otvoreno nam kaže Purko, uz opasku kako ga čude izjave nekih dobavljača da je proces u osjetljivoj fazi. 

Prema njegovim riječima, u slučaju Agrokor nitko nije radio svoj posao kako treba, osim Trgovačkog suda koji je srušio jamstva koja su za Agrokorove kredite dale tvrtke članice koncerna. Ramljak odlazi u prošlost, a novog povjerenika, tko god bio, čekaju novi izazovi, posebice u rasvjetljavanju roll-up kredita, misli Purko. 

'Sljedeći povjerenik mora utvrditi što se događalo pod Ramljakom. Treba odgovoriti jesu li se kreditori sastajali s njim prije nego što je došao u Agrokor. Zbog toga bi se oni mogli naći na udaru. Treba i dati odgovor zašto se uzelo 500 milijuna eura kredita, a trebalo je samo 200; treba i odgovoriti zašto su u roll-up ušle samo određene banke i zašto se nije išlo u javni poziv prema dioničarima i dobavljačima', zaključuje Purko. 

  • +3
Konferencija za medije Udruge manjinskih dioničara Agrokora Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Ante Ramljak izašao je kasno sinoć iz Banskih dvora nakon što je ponudio ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika za Agrokor. Sada premijer Andrej Plenković mora odlučiti tko će ga zamijeniti.

Tportal doznaje kako je među izglednim kandidatima Zvonimir Mrsić, aktualni savjetnik izvanrednog povjerenika za Agrokor za poslovnu grupu hrana, dok se u novinarskim krugovima pronijela informacija kako je drugi kandidat Vladimir Bošnjak, savjetnik izvanrednog povjerenika za financije i strategije.

Ante Ramljak, bivši izvanredni povjerenik za Agrokor Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic