idu i novi revizori

Ramljak saziva skupštine Leda, Jamnice i ostalih radi odluke o pokrivanju gubitaka

  • Autor: N. S./Hina
  • Zadnja izmjena 15.11.2017 10:43
  • Objavljeno 15.11.2017 u 10:43
Ante Ramljak

Ante Ramljak

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Tvrtke iz sastava koncerna Agrokor koje kotiraju na Zagrebačkoj burzi izvijestile su da je izvanredni povjerenik Ante Ramljak od njihovih uprava zatražio sazivanje glavnih skupština dioničara, na kojima bi se uz ostalo trebalo donijeti odluku o pokriću gubitaka zabilježenih u 2016.

Kako se navodi u objavi Jamnice, Žitnjaka, Leda, Tiska, Belja, PIK Vinkovci i Vupika, izvanredni povjerenik Ramljak upravama tih društava podnio je zahtjeve za sazivanjem glavnih skupština dioničara u roku od deset dana od objave poziva dioničarima.

U zahtjevima izvanrednog povjerenika predlažu se i točke dnevnog reda poput izvješća nadzornog odbora o obavljenom nadzoru vođenja poslovanja u 2016., godišnja izvješća uprava i revizora o stanju društava u 2016., godišnja financijska izvješća i konsolidirana financijska izvješća za prošlu godinu, te odluke o davanju razrješnica uprava i nadzornim odborima.

Svim se društvima predlaže i donošenje odluke o pokriću gubitaka ostvarenih u 2016. te o imenovanju revizora poslovanja za 2017. godinu. Prema revidiranim izvješćima objavljenim početkom listopada, Jamnica je u 2016. imala konsolidirani gubitak od 255,6 milijuna kuna, Tisak 388 milijuna, Ledo 270 milijuna, Belje 45 milijuna, Žitnjak 29,8 milijuna, Pik Vinkovci 233 milijuna, a PIK Vrbovec 8 milijuna kuna.

Za skupštine Belja i Vupika izvanredni povjerenik predlaže donošenje odluke o imenovanju posebnih revizora vođenja poslova tih društava "s posebnim naglaskom na vođenje poslova spram najvećeg pojedinačnog dioničara, Agrokora d.d.", na način kako to određuje Zakon o trgovačkim društvima. Predlaže se da tu reviziju provede tvrtka Deloitte.

Upravi Belja sugerira se i da skupštini predloži i donošenje odluke o izmjeni odluke o pokriću gubitka iz 2015. godine, donesene na skupštini održanoj u kolovozu 2016. godine.Od Uprave PIK Vinkovci Ramljak traži da izmjenom statuta društva dopune predmet poslovanja društva.

  • +45
  • +42

Fotografije koje su obilježile krizu u Agrokoru

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!