ŠKVER RADNICIMA

Radnici 3. maja sami smislili plan B

31.03.2010 u 09:35

Bionic
Reading

Radnici riječkog brodogradilišta 3. maj s današnjeg su zbora radnika Vladi uputili prijedlog za spas brodogradilišta, tzv. plan B koji pojednostavljeno glasi '3. maj - trećemajcima'

Zaposlenici 3. maja preuzeli bi brodogradilište i obvezu da će u razdoblju od pet godina dovesti tvrtku na razinu uspješnog poslovanja, jednaku razini uspješnosti europskih brodogradilišta istog tipa, uz iste državne potpore koje Europa daje svojim brodogradilištima, kazao je predstavnik radnika u Nadzornom odboru 3. maja Roland Sušanj.

Radnici smatraju da je privatizacija 'mazanje očiju', kako Vlada želi žrtvovati riječko brodogradilište što se, kako je istaknuto na skupu, vidi i u činjenici da se na natječaj za privatizaciju nije javio ni jedan ozbiljan ponuđač.

Svaki ozbiljan ponuđač trebao bi donijeti barem deset ugovora. Ovi ili nemaju pojma u što se upuštaju, ili dobro znaju da im brodogradilište treba za nešto drugo, kazao je Sušanj.

Napomenuo je kako je predloženo rješenje realno, da Vlada može nadzirati što zaposlenici rade u 3. maju i u bilo kojem trenutku raskinuti ugovor sa zaposlenicima, ako utvrdi da rezultati ne vode postavljenom.

Radnici su zaključili kako će svoj prijedlog Vladi uputiti pismeno, a nadaju se pozitivnom odgovoru na svoj prijedlog.