ZATVORENI SVI DUĆANI

Prpić: Stečaj HGspota je neminovan

07.06.2011 u 13:08

Bionic
Reading

Zbog sukoba između dobavljača i financijskih vjerovnika dućani HGspota od jučer su zatvoreni, a danas je putem Zagrebačke burze stigla vijest da je tvrtka Microline podnijela prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad HGspotom pred Trgovačkim sudom u Zagrebu

'Propali su svi pokušaji dogovora između vjerovnika HGspota i stečaj je neminovan', potvrdio je za tportal Hrvoje Prpić, savjetnik Uprave HG spota. 'U čitavu priču bilo je uključeno jako mnogo subjekata i bilo je dovoljno da samo jedan ne odigra po dogovoru i da se sve uruši', rekao je Prpić, otkrivajući da je Raiffeisen banka prva potegnula zadužnicu, nakon čega je to učinilo Velebit osiguranje, a zatim i ostali vjerovnici.

Podsjetimo, HGspot se već duže vrijeme nalazi u teškoj financijskoj situaciji te nije mogao otplaćivati komercijalne zapise i redovito podmirivati obveze prema dobavljačima. Premda se u više navrata najavljivalo da će Zagrebačka banka kao najveći vjerovnik postići dogovor s ostalim vjerovnicima, pokazalo se da su prezaduženost i produžena recesija bili pogubni za nekad moćni lanac trgovina elektroničkom robom.

Nakon objave vijesti o pokretanju stečaja dionica HGspota na Zagrebačkoj burzi potonula je gotovo 20 posto i trenutno se nalazi u blokadi.