IZ PROŠLOGODIŠNJE DOBITI

Proračunu 1,34 milijarde kuna od HNB-a

  • Autor: O. I. N.
  • Zadnja izmjena 12.03.2009 08:53
  • Objavljeno 12.03.2009 u 08:42
HNB

HNB

Izvor: tportal.hr / Autor: arhiva

Hrvatska narodna banka od svoje je prošlogodišnje dobiti državnom proračunu izdvojila 1,34 milijarde kuna, objavljeno je na jučerašnjoj sjednici Savjeta HNB-a

Usvojena je projekcija monetarne politike za drugo ovogodišnje tromjesečje, kao i izvješće o upravljanju međunarodnim pričuvama u protekloj godini.

Savjet je saslušao i ocjene neovisnog revizora o izvješću središnje banke o prošlogodišnjem radu i financijskom poslovanju, u kojemu je ostvaren višak prihoda nad rashodima u iznosu 3,39 milijardi kuna. Sukladno zakonskim propisima, od toga je 2,04 milijarde izdvojeno u opće pričuve HNB-a, a 1,34 milijarde kuna doznačeno je državnom proračunu.

Odlukom Savjeta HNB-a bankama, štednim bankama i podružnicama stranih banaka koje posluju u Hrvatskoj s odobrenjem Hrvatske narodne banke omogućeno je da kao kolateral za unutardnevne i lombardne kredite središnje banke koriste i trezorske zapise Ministarstva financija izdane u eurima, a ne samo u kunama kao do sada, također s izvornim rokom dospijeća do godinu dana.

Savjet HNB-a dao je suglasnost nadzornom odboru Hypo Alpe-Adria-Bank d.d., Zagreb, da članovima uprave imenuje Tadiju Vrdoljaka na tri, a Ivana Mihaljevića na godinu dana, dok zahtjev nadzornog odbora Kreditne banke d.d., Zagreb, da članom uprave te banke imenuje Branka Malenicu nije dobio potrebnu suglasnost.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi