PEVECOVI DEMANTIRAJU

'Priča s kamatarima je izmišljotina!'

08.12.2009 u 12:21

Bionic
Reading

Iz Peveca su demantirali priču o tome da imovinu Zdravka i Višnje Pevec, osnivača trgovačkog lanca Pevec, kontroliraju kamatari

Imenovan stečajni upravitelj

Trgovački sud u Bjelovaru pokrenuo je prethodni postupak za utvrđivanje uvjeta otvaranja stečaja u tvrtki Pevec, piše Večernji list.

Naime, prijedlog za pokretanje stečaja do sada je pokrenulo 11 vjerovnika te radnici poslovnog centra u Splitu.

Privremenim stečajnim upraviteljem imenovan je Darko Šket koji do 21. prosinca treba utvrditi postoje li razlozi za pokretanje postupka.

'Kada je riječ o tekstu iz tjednika na koji se tportal pozvao, smatramo da se u javnost šalje izuzetno ružna, evidentno osmišljena loša slika o Pevec Grupi i obitelji Pevec, s ciljem da ih se ne samo poslovno već i osobno diskreditira.

Moramo izraziti žaljenje oko navedenih ne istinitih tvrdnji. Naime, sve što se spominje u navedenom članku stanovitog tjednika čista je neistina koja dodatno otežava nezavidnu situaciju u kojoj se našla Grupa Pevec, ali i sama obitelj Pevec.

Važno je napomenuti kako je ovo samo još jedan u nizu dokaza medijskog linča u kojemu su se našli vlasnici Pevec Grupe, Višnja i Zdravko Pevec. Većina članaka koji se posljednjih mjeseci pojavljuju izmišljotina su novinara koji očigledno nemaju dovoljno prostora da pošteno zarade svoj kruh, već iznose laži i time dodatno otežavaju i narušavaju pokušaje da se Pevec izvuče iz krize.

Malo je poštenih novinara koji su s dobrom i iskrenom namjerom u potpunosti prenijeli jedinu i pravu informaciju, a koja je u interesu svih radnika zaposlenika rijetke hrvatske tvrtke koja se bori za opstanak.

Navedeni napisi o povezanosti Zdravka i Višnje Pevec s kamatarima obična su izmišljotina koja nema veze sa zdravom pameti. Veliki je interes medija za razgovor, no još jednom vlasnici Pevec Grupe mole medije da se strpe i podrže ih u iznošenju pravih i istinitih činjenica te će nakon uspostavljanja pozitivnog poslovanja biti dostupni za iste. Navedeni tjednik sigurno ćemo tužiti', navodi se u službenom priopćenju Pevec Grupe.