ZA BOLJU INVESTICIJSKU KLIMU

Predstavljeno Udruženje stranih ulagača

10.02.2012 u 15:52

Bionic
Reading

Novoosnovano Udruženje stranih ulagača u Hrvatskoj (Foreign Investors Council - FIC) predstavilo se javnosti te najavilo da će djelovati na poboljšanju ulagačke klime u Hrvatskoj

Svoje ciljeve udruga, osnovana u siječnju ove godine, namjerava ostvariti kroz suradnju s tijelima vlasti, poslovnim udruženjima koja djeluju u Hrvatskoj te stvaranjem čvršćih veza među postojećim ulagačima i onima koji tek dolaze na hrvatsko tržište, kaže se u priopćenju FIC-a.

Kao jedan od prvih koraka FIC najavljuje provedbu istraživanje o ulagačkoj klimi u Hrvatskoj, čiji bi rezultati bili polazište za konkretne aktivnosti na poboljšanju uvjeta u kojima djeluju strani ulagači.

Izvršni odbor FIC-a čine predsjednik Trpimir Renić (CEMEX Hrvatska), potpredsjednici Mladen Fogec (Siemens) i Zoltan Aldott (MOL) te članovi Julian Ogrin (Tele2), Siniša Trbojević (Japan Tobacco International) i Ivan Kovalkovič (Philip Morris International).

Svi članovi Udruženja posjeduju značajno iskustvo rada u međunarodnom poslovnom okruženju koje su dopunili kroz poslovanje u Hrvatskoj. Stoga su uvjereni kako hrvatskim partnerima mogu ponuditi nova rješenja koja se mogu uspješno primijeniti u zemlji, kaže se u priopćenju.