'LOGIČAN REZULTAT RADA NOVE UPRAVE'

Povučen zahtjev za stečaj HGspota

07.10.2011 u 19:17

Bionic
Reading

Microline d.o.o. jučer je povukao zahtjev za stečaj koji je predao prema HGspotu d.d. na Trgovačkom sudu u Sisku, izvijestili su danas iz HGspota

Ističu da je tako HGspot nastavio pozitivan put prema rješenju svoje situacije, napominjući kako je ovaj potez logičan nastavak na brojne aktivnosti koje Uprava i zaposlenici HGspota poduzimaju kako bi trajno i pozitivno riješili budućnost svoje tvrtke.

Pritom navode kako je u zadnjih mjesec-dva HGspot uspio uspješno pokrenuti rad trgovina u Zagrebu, Splitu i Vinkovcima i uspostavio je dobre odnose sa svim IT dobavljačima na tržištu.

Ističu kako se istodobno uspješno rješavaju i odnosi s vjerovnicima. Tako je potpisan stand still sporazum s većim dijelom vjerovnika, a očekuje se u skorijem roku i potpisivanje takvog dokumenta s preostalim vjerovnicima.

Dodatni poticaj osiguravaju dobri rezultati ostvareni u prodaji od ponovnog otvaranja trgovina. U sljedećem razdoblju očekuje se daljnje jačanje pozicije na tržištu i povratak na udio koji je HGspot imao prije krize.

Suosnivač i predsjednika Uprave HGspota Saša Lončar navodi kako je povlačenje zahtjeva za stečaj od strane Microlinea (jednog od dobavljača) prema HGspotu 'logičan rezultat rada nove Uprave u proteklom razdoblju u kojem su dobavljači i nova uprava te ostali vjerovnici postigli visok stupanj razumijevanja da tvrtka ide u restrukturiranje'.

'Do sada je bilo nekih zadrški kod manjeg dijela financijskih vjerovnika jer nisu bili sigurni u razvoj događaja oko predloženog stečaja, budući da je ta neizvjesnost sada otpala nema razloga da se stand still te proces restrukturiranja ne provede', kaže Lončar dodajući kako ovih dana očekuje potpise zadnjih vjerovnika tj. PBZ-a, Erste-a te Raiffeisena koji su pismeno potvrdili da će potpisati.

Napominje kako je bit programa da svi veliki vjerovnici pretvore potraživanja u dionice čime tvrtka dobiva financijsku sigurnost za nastavak poslovanja.