POPUT PELJEŠKOG MOSTA

Poslodavci: Veliki projekti mogu potaknuti građevinarstvo

  • Autor: N.S./Hina
  • Zadnja izmjena 02.03.2016 16:28
  • Objavljeno 02.03.2016 u 16:27
arhitekt, građevina, gradnja, stanogradnja

arhitekt, građevina, gradnja, stanogradnja

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Guliver/Thinkstock

Veliki infrastrukturni projekti poput Pelješkog mosta, kanala Dunav-Sava, projekti željeznica, navodnjavanja i zelene gradnje mogu potaknuti oporavak građevinarstva, ocijenjeno je na susretu ministra graditeljstva i prostornog uređenja Lovre Kuščevića i direktora Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Davora Majetića, održanom u srijedu u HUP-u

HUP je, kao se navodi u priopćenju, posebno naglasio potrebu kvalitetnijeg uključivanja Udruge u izradu propisa u ranoj fazi procesa donošenja, smatrajući da bi se na taj način poboljšala kvaliteta i provodljivost propisa i umanjila potreba za čestim izmjenama.

Ministar Kuščević je poslodavce je izvijestio o reformama koje namjerava provesti u svom mandatu, a odnose se na sređivanje geoprostornih podataka, jačanje građevinskog sektora te kvalitetno praćenje i odgovaranje na potrebe investitora.

Posebno je bilo govora o velikim infrastrukturnim projektima kao što su Pelješki most, kanal Dunav-Sava, značajni željeznički infrastrukturni projekti, projekti navodnjavanja, zelene gradnje itd. koji će pomoći bržem rastu hrvatskog građevinskog sektora.

Pitanje rješavanja nedostatka kvalitetne radne snage potrebno je rješavati zajednički kvalitetnim modelima kroz kratkoročne i dugoročne programe, rečeno je.

Na sastanku je istaknuta i važnost kontinuiranog socijalnog dijaloga Vlade, HUP-a i sindikata kao preduvjeta kvalitetne pripremi zakonodavnih prijedloga.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!