POBJEDNIČKI TIM

Popijač pronašao tri državna tajnika

Popijač - član Vlade u saboru

Popijač - član Vlade u saboru

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Davor Pongracic

Ministar gospodarstva Đuro Popijač dobio je tri nova državna tajnika u svom ministarstvu - Ruđera Friganovića, Krešimira Rožmana i Ivana Bubića, s kojima će danas održati sastanak nakon čega bi trebale biti poznate i njihove uloge

Ruđer Friganović, dosadašnji direktor Sektora za industriju u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), odgovara kako o budućem angažmanu ne može ništa javno reći prije nego sve definira s Popijačem. Friganović je 2003. bio i potpredsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP).

Ivan Bubić, dosadašnji direktor podružnice Fine u Puli, te svojedobno HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Pazina, također je suzdržan te kaže kako bi njegova uloga i zadaci trebali biti poznati nakon prvog sastanka s ministrom. 'Spreman sam i pozvan staviti se na raspolaganje Vladi te svojim iskustvom, predanošću poslu i znanjem doprinijeti gospodarskom razvitku', kratko je istaknuo Bubić.

Krešimir Rožman, pravnik Matice hrvatskih sindikata s dugogodišnjim stažem u sindikatima i urednik časopisa Radno pravo, nije bio dostupan za komentar. On će zamijeniti dosadašnju državnu tajnicu Veru Babić, stručnjakinju za radno zakonodavstvo. Postavljanje osobe bliske sindikatima čini određenu ravnotežu budući da je ministarsko mjesto otišlo predstavniku poslodavaca.

'Rožman je vrstan pravnik, komunikator i timski igrač', kaže nam Babić. Ističe kako će općenito 'biti potrebno puno više rada na socijalnoj politici'. Ona se na odlazak odlučila nezadovoljna napretkom mirovinske reforme, te povezivanjem tržišta rada s obrazovanjem. Ne ide u mirovinu te kaže kako pregovara s jednom međunarodnom institucijom gdje bi se bavila socijalnom politikom, tržištem rada i procesom pristupanja EU odnosno 'strateškim poslovima'. 'To je ponuda koju moram razmotriti', rekla je ne otkrivajući o kojoj se instituciji radi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi