UZBUNA U 3.MAJU

Ponuđač prepisao stari program preustroja!?

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 18.06.2010 13:21
  • Objavljeno 18.06.2010 u 13:17
brodogradilište, brodogradnja

brodogradilište, brodogradnja

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Pixsell

Predsjednica Radničkog vijeća brodogradilišta 3. maj Nada Jelinić-Starčević na današnjoj je konferenciji za novinare optužila ponuditelja za privatizaciju brodogradilišta Mirka Kovatsa, vlasnika tvrtke A-tec, da je svoj program preustroja brodogradilišta u potpunosti prepisao iz programa preustroja 3. maja iz 2008. godine

Jelinić-Starčević tvrdi kako je vidjela Kovatsev program kojem na prvoj stranici stoji napomena o tajnosti, te da je on istovjetan dvije godine starom trećemajskom programu.

Taj program 3. maja je u odjelu Razvoja označen kao poslovna tajna i mogu ga dobiti samo ovlaštene osobe, što se strogo kontrolira. Trećemajski program ima napomenu o tajnosti na svakoj stranici što je u Kovatsevom programu izostavljeno, rekla je.

Jelinić-Starčević drži da je riječ o kažnjivom djelu neovlaštenog otkrivanja poslovne tajne zbog stjecanja protupravne imovinske koristi, po odredbama Zakona o trgovačkim društvima.

'Nakon toga teško je očekivati da je Kovats došao kako bi 3. maj održao kao brodogradilište, pa tražimo da Vlada prestane s njime pregovarati jer ga zanima samo profit', naglasila je predsjednica Radničkog vijeća brodogradilišta.

Najavila je da će radnici brodogradilišta, u svjetlu novih okolnosti, konačno stajalište o ponudi A-teca donijeti na skorom zboru radnika.

Nikša Moreti, član Nadzornog odbora Brodograđevne industrije, upozorio je da 3. maj ima samo dva broda na navozima u gradnji i dva u knjizi narudžbi. Trebalo bi biti ugovoreno dvanaestak brodova da bi mogli poslovati bez zastoja, kazao je.

Veliki problem za poslovanje je odugovlačenje Vlade u davanju jamstva za 3. tranšu kredita za dovršenje dva broda za domaće naručitelje. Kad bi se odobrilo jamstvo i dobio kredit osigurala bi se proizvodnja barem do kraja ove godine, rekao je.

Predstavnik radnika u NO-u brodogradilišta 3. maj Roland Sušanj ocijenio je kako sadašnje stanje vodi ka 'tihoj likvidaciji 3. maja'.

Govoreći o programu preustroja iz 2008. godine, koji je navodno prepisao Kovats, Sušanj je podsjetio da je taj program tada odbila Vlada kao neprihvatljiv, upitavši se zašto je sada zadovoljavajući.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi