PALA ODLUKA

Poljaci preuzimaju Magmu

  • Autor: Z. Korda
  • Zadnja izmjena 17.11.2010 12:46
  • Objavljeno 17.11.2010 u 11:30
Magma

Magma

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Sasa Midzor Sucic

Između nekoliko potencijalnih investitora, Magma je za upis dionica izabrala poljsku tvrtku NFI EMPiK Media Fashion. Poljski investitor trebao bi za 68 milijuna kuna steći 50,09 posto dionica i postati većinski vlasnik Fižulićeve tvrtke

Potencijalni ulagač iz Poljske dao je uvjetnu ponudu za upis približno 50,09 posto dionica Magme putem povećanja temeljnog kapitala za 68 milijuna kuna. Dionice će biti uplaćene po njihovoj nominalnoj cijeni od 10 kuna.

Povećanje temeljnog kapitala uvjetovano je provedenim dubinskim snimanjem, odlukama Glavne skupštine o povećanju temeljnog kapitala i oslobođenju EMF-a od obveze podnošenja ponude za preuzimanje po upisu dionica.

Nadzorni odbor Magme do 18. studenog 2010. treba odobriti pravo ekskluzivnosti provođenja dubinskog snimanja društva do 31. prosinca 2010. godine.

EMF je vodeći distributer sljedećih kategorija proizvoda u srednjoj i istočnoj Europi: mediji i zabava, odjeća, obuća, kozmetika, igračke, oprema za djecu i škole stranih jezika.

Poslovni model EMF-a zasniva se na četiri segmenta: Empik grupa (knjige, tisak, multimedija, uredski pribor, ulaznice za kulturne događaje), Smyk grupa (igračke i oprema za djecu), škole stranih jezika te moda i ljepota (odjeća, obuća, kozmetika i modni dodaci).

EMF razvija svoj poslovni model putem vlastitih brandova i koncepata, kao i putem franšiza i licenciranih brendova. EMF posluje na tržištima Poljske, Rusije, Ukrajine, Češke, Slovačke, Njemačke, Rumunjske te Turske.

Dionice EMF-a uvrštene su na Varšavskoj burzi s tržišnom kapitalizacijom od približno 530 milijuna eura te realiziranim prihodima u 2009. od približno 680 milijuna eura.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi