nove poslovne prilike

Pokrenuta hrvatska Burza Franšiza; osnivač objasnio kakav im je cilj

13.12.2023 u 22:55

Bionic
Reading

Pokrenuta je Hrvatska Burza Franšiza, portal za franšizno poslovanje koji pruža mogućnost pristupa gotovo 100 franšiznih sustava, a planira kontinuirani rast kako bi se dosegnula brojka od 200 franšiznih sustava u ponudi, objavila je u srijedu konzultantska tvrtka Colak Franchise Consulting Group

"Nakon godinu dana intenzivnog rada, portal je sada dostupan na adresi www.burzafransiza.com i pruža mogućnost pristupa gotovo 100 franšiznih sustava, otvarajući nove perspektive za poduzetnike i franšizne sustave u Hrvatskoj", navodi se u priopćenju.

Cilj je Burze Franšiza podržati rast domaće franšizne industrije te olakšati ulazak stranih franšiza na hrvatsko tržište. To je mjesto gdje se otvaraju nove poslovne prilike, potiče rast domaćih franšiznih sustava i promiče transparentnost na franšiznom tržištu, ističe se uz ostalo u priopćenju.

"Portal trenutno nudi širok spektar franšiznih ponuda, a planira se kontinuirani rast s ciljem dosezanja brojke od 200 franšiznih sustava u ponudi".

Napominje se kako je projekt je ostvaren u suradnji s partnerima FranCorp, stručnjacima s bogatim iskustvom u radu s franšiznim portalima na međunarodnoj razini.

"Franšizna industrija u Hrvatskoj doživljava značajan rast, a domaći franšizni sustavi sve više osvajaju tržište. Portal će također bi od velike pomoći domaćim poduzetnicima koji razmišljaju o kupnji franšize, pružajući im pregled svih dostupnih opcija na jednom mjestu i promovirajući transparentnost franšiznog tržišta", navodi se u priopćenju.

Kao jedna od ključnih karakteristika portala izdvajavu edukativni sadržaj, koji obuhvaća članke s korisnim informacijama i rješenjima za franšiznu industriju, posebno iz perspektive primatelja franšize.

"Vjerujem da kao zemlja kroz par godina možemo posta lider franšiznog poslovanja u ovom dijelu Europe pa i šire. Imamo izvrsnih koncepata koji, kada se ponude putem franšiznog modela, postaju atraktivni i na stranim tržišma, čime se omogućava internacionalizacija poslovanja mikro i malih koncepata, što je do nedavno bilo nezamislivo", izjavio je u priopćenju Andrija Čolak, osnivač Burze Franšiza.