oporba bijesni

[VIDEO] Pogledajte novi predizborni spot Aleksandra Vučića, ni sam nije siguran je li ovaj put pretjerao

30.05.2020 u 17:43

Bionic
Reading

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na svojem je instagram profilu objavio novi predizborni spot u kojem se razgovara s djevojčicom o izgradnji puteva, škola i vrtića dok na kraju spota poentira rečenicom kako ima ideju da joj vrati tatu koji radi u Njemačkoj.

Oporbena Stranka slobode i pravde (SSP) odmah po objavi spota zatražila je od Regulatornog tijela za elektronske medije (REM) da zabrani emitiranje spota jer Vučić 'na šokantan način zloupotrebljava maloljetnu djevojčicu u političke svrhe i tako svu djecu u Srbiji dovodi u poziciju da postanu njegove medijske žrtve'.

I sam Vučić više nije siguran je li pretjerao pa je i sam rekao da će povući spot ako regulator odluči da je to najbolje. Vučićevi predizborni spotovi i ranije su bili nadrealni. Tako je u kampanji za predsjedničke izbore 2017. nastupio u bizarnoj priredbi s 'knjižničarkom Nadom', kojoj vraća knjigu s 35 godina zakašnjenja.

Ništa manje pamtljive nastupe nije imao niti nekadašnji Vučićev šef Tomislav Nikolić. Netko je pronašao gotovo tri minute nemontirana materijala u kojima Nikolić ponavlja 'Od Voje nema bolje'.

No, ništa bolje nastupe i predizborne spotove nema niti srbijanska oporba. Pogledajte primjerice kako Pokret radnika i seljaka pokušava uplašiti birače ulaskom u Europsku uniju:

Predrag Marković, nekadašnji predsjednik Skupštine Srbije i ministar kulture, na prethodnim beogradskim izborima bio je nosilac liste Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije (POKS). U svom predizbornom spotu pokušao je dočarati značaj ponovnog uspostavljanja monarhije, uspoređujući to sa problemom koji ima sa kurjim okom. Sam spot je kasnije imao više pregleda nego što je POKS dobio glasova.