RedDot

Pogledajte kojim je komadom namještaja Ivić Pašalić osvojio prestižnu svjetsku nagradu

26.03.2019 u 13:25

Bionic
Reading

Komoda za pića Waves, proizvođača Mundus Viridis, koju su osnovali Ksenija i Ivić Pašalić, nagrađena je prestižnom nagradom RedDot za produkt dizajn i ovogodišnji je pobjednik u kategoriji namještaja za dom i sjedenje

Za dizajn namještaja Milla&Milli zaslužni su hrvatski dizajneri Maša Vukmanović, Jelena Lukač Kirš i Jakov Šrajer, koji djeluju pod okriljem studija Thinkobjects.

'Naša Milla&Milli priča pokrenuta je prije dvije godine, a već prilikom prvog predstavljanja javnosti, na zagrebačkoj Ambijenti 2018, serija Offset dobila je nagradu Mobil optimum. Potom smo proizveli seriju Waves, za koju je uslijedila svjetska premijera na sajmu namještaja Imm Cologne u Kölnu, u siječnju ove godine, da bi nas sada ugodno iznenadila vijest o RedDot priznanju', ističu u tvrtci Mundus Viridis.

Nagrada za dizajn RedDot jedna je od svjetski najpoznatijih nagrada za produkt, industrijski i komunikacijski dizajn, koju dodjeljuje Dizajn Centar Nordrhein Westfalen iz Essena, Njemačka.

Nagrada je još značajnija, kada se u obzir uzme činjenica da je pobijedila u konkurenciji od čak pet tisuća prijava.

'Od početka čvrsto vjerujemo da hrvatska proizvodnja namještaja može biti u samom svjetskom vrhu, poglavito kada se u razvoj svakog proizvoda uključi sofisticirani pristup dizajnu, najkvalitetnije sirovine i vrhunska izvedba', istaknuli su iz Mundus Viridisa.

  • +6
Waves, Mundus Viridis Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Mundus Viridis