MAISTRINA INVESTICIJA

Pogledajte kako izgleda uglancani hotelski biser u Rovinju

30.06.2015 u 07:00

  • +7

Obnovljeni hotel Adriatic u Rovinju

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Maistra

Bionic
Reading

Hotelska kuća Maistra može se pohvaliti još jednom investicijom: ovih dana svoja vrata u Rovinju otvara obnovljeni hotel Adriatic, a riječ je o investiciji od 30 milijuna kuna

'Maistra je dosad u razvoj novih i podizanje kvalitete postojećih proizvoda uložila gotovo tri milijarde kuna čime je udio objekata s četiri i pet zvjezdica u ukupnom Maistrinom portfelju dignut na razinu veću od 50 posto u čvrstim objektima, dok je primjerice 2005. taj udio iznosio svega 14 posto. Samo ove godine investiramo više od 150 milijuna kuna, a najvažnije ulaganje odnosi se na rekonstrukciju hotela Adriatic, najstarijega rovinjskog hotela, koje stoji 30 milijuna kuna', rekao je za tportal Tomislav Popović, predsjednik Uprave Maistre.

O tome kako su tekli radovi na hotelu, Popović kaže:

'Stogodišnji Adriatic s kojim su povezani prvi pravi počeci turizma u Rovinju, jedini je hotel u urbanom tkivu grada Rovinja, starogradskoj jezgri koja je proglašena spomenikom kulture pod zaštitom UNESCO-a. Sveobuhvatnom obnovom hotel je transformiran u novu luksuznu žarišnu točku u gradu. Radovima koji su započeli u siječnju ove godine pristupilo se na način da se sačuvaju sve vrijednosti i stari duh hotela. Tako je pročelje zadržalo svoj autentičan izgled, dok se opsežnim intervencijama u unutrašnjosti zgrade proširila kvadratura i smanjio broj postojećih smještajnih jedinica s 27 na svega 18 čime je podignuta razina kvalitete smještaja i usluge, ali i kategorija objekta na četiri zvjezdice. Interijerom hotela dominiraju umjetnička djela lokalnih i regionalnih umjetnika dok po pitanju dodatnih sadržaja, u sklopu hotela nalaze se restoran i kavana.'

Na projektu je angažiran arhitektonski studio 3LHD, dizajneri interijera i stilisti su iz Studija Franić i Šekoranja, umjetnička je kustosica Vanja Žanko, grafička dizajnerica Lana Cavar, a modne dizajnerice su I-gle.

Kako doznajemo, pored hotela Adritaic, u tijeku su pripreme za izgradnju hotela Valdaliso i hotela Park koji će na tržištu biti 2016., odnosno, 2017. godine. 'Ovo su najznačajniji projekti koji će biti obuhvaćeni nadolazećim investicijskim ciklusom u visini od 1,4 milijarde kuna', poručuje prvi čovjek Maistre.

A kako izgleda najnoviji Maistrin hotelski biser, pogledajte u fotogaleriji.