za izvrsne i savjesne

Pogledajte kako Hrvatska pošta nagrađuje svoje radnike

05.01.2018 u 12:33

Bionic
Reading

Hrvatska pošta prvi je puta nagradila svoje izvrsne i savjesne radnike uplatom u dobrovoljni mirovinski fond. Na taj način, kako su priopćili iz ove kompanije, kao društveno odgovoran poslodavac poboljšavaju socijalnu sigurnost radnika, a istovremeno nagrađuju i lojalnost tvrtki. Radnici koji štede u trećem stupu mirovinskog osiguranja trebali bi imati, ovisno o uplatama, i veću mirovinu

Odabran je Erste Plavi Protect dobrovoljni mirovinski fond u suradnji s konzultantskom kućom koja je provela analizu svih dobrovoljnih mirovinskih fondova na tržištu.

Nagrada uplatom u dobrovoljni mirovinski fond poticaj je svim radnicima koji su svojim pristupom radu i predanošću uvelike pridonijeli pozitivnim rezultatima poslovanja tvrtke, priopćili su iz Uprave Hrvatske pošte. Nagrađivanje je povezano s upravljanjem radnim učinkom te su nagrađeni svi radnici koji su ostvarili i premašili zadane ciljeve. To smatraju važnim procesom za tržišni uspjeh tvrtke jer nakon niza godina restrukturiranja kao i jačanja temeljne djelatnosti te tržišne pozicije stvoren je financijski preduvjet da se dobar rad može i nagraditi.

Takva odluka poslodavca nije propisana s nedavno sklopljenjim Kolektivnim ugovorom, poručuju iz Uprave Hrvatske pošte.

  • +3
Hrvatska pošta Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HP

Novi Kolektivni ugovor, koji je stupio na snagu s prvim danom ove godine, sklopljen je na tri godine nakon četverogodišnje prakse sklapanja ugovora na jednu godinu. Time su sindikati i Uprava Hrvatske pošte na duže razdoblje dogovorno zaštitili prava radnika Hrvatske pošte.

Tim se ugovorom, između ostaloga, jamči povećanje plaća radnicima na operativnim radnim mjestima poput poštara kojima bi plaća u odnosu na prethodnu godinu trebala biti veća za 400 kuna bruto.

Hrvatska pošta trenutno zapošljava gotovo 10.000 radnika i jedan je od najvećih poslodavaca u Hrvatskoj kojoj je prošloga kolovoza dodijeljen i certifikat Poslodavac Partner.